Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | BES152 | ||||||||
Ders İsmi: | Sağlıklı Beslenme | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR-EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi BURCU ATEŞ ÖZCAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi FUNDA ŞENSOY Dr. BİLİNMİYOR BEKLER |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı sağlık, beslenme, besin ögeleri, yeterli ve dengeli beslenme gibi konularda bilgi aktarmaktır. |
Dersin İçeriği: | 1. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin tanımı, toplumların beslenme alışkanlıkları, tarihten günümüze beslenmede oluşan uygulamalar ve değişimler 2. karbonhidratlar 3. proteinler 4. yağlar 5. posa 6. su ve sıvı dengesi 7. vitaminler 8. mineraller 9. besin grupları 10. Özel durumlarda beslenme 11.Şişmanlık ve zayıflık 12. besin güvenliği 13. beslenmede doğru bilinen yanlışlar 14. genel tekrar |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin tanımı, toplumların beslenme alışkanlıkları, tarihten günümüze beslenmede oluşan uygulamalar ve değişimler | yok |
2) | Karbonhidratlar | yok |
3) | proteinler | yok |
4) | yağlar | yok |
5) | su , sıvı dengesi ve posa | yok |
5) | vitaminler ve mineraller | yok |
7) | vize | Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin tanımı, toplumların beslenme alışkanlıkları, tarihten günümüze beslenmede oluşan uygulamalar ve değişimler Karbonhidratlar proteinler yağlar su ve sıvı dengesi vitaminler ve mineraller |
8) | besin grupları | yok |
9) | özel durumlarda beslenme | yok |
10) | şişmanlık ve zayıflık | yok |
11) | besin güvenliği | yok |
12) | Beslenmede doğru bilinen yanlışlar | yok |
13) | genel tekrar | yok |
14) | final | 1. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin tanımı, toplumların beslenme alışkanlıkları, tarihten günümüze beslenmede oluşan uygulamalar ve değişimler 2. karbonhidratlar 3. proteinler 4. yağlar 5. posa 6. su ve sıvı dengesi 7. vitaminler 8. mineraller 9. besin grupları 10. Özel durumlarda beslenme 11.Şişmanlık ve zayıflık 12. besin güvenliği 13. beslenmede doğru bilinen yanlışlar 14. genel tekrar |
Ders Notları / Kitaplar: | 1. Baysal A. Genel Beslenme, Hatiboğlu Yayınevi, 2011 2. Ders notları |
Diğer Kaynaklar: | 1. Baysal A. Genel Beslenme, Hatiboğlu Yayınevi, 2011 2. Ders notları |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||
1) Kapatılan Bölüm |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Kapatılan Bölüm |
Anlatım | |
Ders | |
Ödev |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 1 | % 10 |
Ödev | 1 | % 10 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 5 | 70 |
Ödevler | 7 | 5 | 35 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 135 |