GST452 Restoran İşletmeciliğiİstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GST452
Ders İsmi: Restoran İşletmeciliği
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
3 0 3 6
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu Ders
Dersin Seviyesi:
Lisans TYYÇ:6. Düzey QF-EHEA:1. Düzey EQF-LLL:6. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. İLKAY GÖK
Dersi Veren(ler): Öğr.Gör. ALİ DÜNDÜL
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu dersin amacı öğrencilere restoranın açılış sürecinden itibaren geçen süreci ve açıldıktan sonra işletilmesini öğretmek. İdeal restoranın tanımını yapabilmek.
Dersin İçeriği: Ders İzlencesi, Ders İçeriğinin Tartışılması ve ödev Konularının Belirlenmesi
Restoran Tanımının Yapılması
Restoran Açarken Nelere Dikkat Edilmeli
Personel
Restoran Planı Yapılması
• Satın Alma
• SaklamaVize Sınavı
Restoran Tasarımı
İdeal Restoran Tanımı
Örnek Restoran Üzerinde Çalışma Yapılması
SWOT Analizi
Restoran Gezisi
Ödev Sunumu
Konu tekrarı

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) • Restoran Tanımının Yapılması
2) • Restoran Konseptinde Nelere Dikkat Edilir • İş Planının Yapılması • Restoran Konumlandırılması
3) • Restorana İsim Nasıl Bulunur • Menü Nasıl Hesaplanır • Kuver Hesabı Nasıl Yapılır
4) • Personel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekilen Özellikler • Personel Eğitimi Nasıl Verilir • Personel Yönetimi Nasıl Yapılır
5) • Masa Konumlandırması • Mutfak Planı Yapılması • Restoran Planı Yapılması
6) • Satın Alma • Stok ve Depolama • Soğutma ve Muhafaza
7) • Restoran Tasarımı • Işıklandırma • Akustik ve Ses Tasarımı • Koku Tasarımı
8) • Örnek Restoran Üzerinde Çalışma Yapılması • İdeal Restoran Tanımı
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
1) • Ödev Sunumu
Alana Özgü Yetkinlik
1) • Restoran Gezisi
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Ders İçeriğinin Tartışılması ve ödev Konularının Belirlenmesi veri yok
2) • Restoran Tanımının Yapılması veri yok
3) • Restoran Açarken Nelere Dikkat Edilmeli veri yok
4) • Restoran Açarken Nelere Dikkat Edilmeli veri yok
5) • Personel veri yok
6) • Restoran Planı Yapılması veri yok
7) • Satın Alma • Saklama veri yok
8) • Vize Sınavı veri yok
9) • Restoran Tasarımı veri yok
10) • İdeal Restoran Tanımı veri yok
11) • Örnek Restoran Üzerinde Çalışma Yapılması veri yok
12) • SWOT Analizi veri yok
13) • Restoran Gezisi veri yok
14) • Ödev Sunumu veri yok
15) • Konu tekrarı veri yok
16) Final Sınavı veri yok

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Veri yok.
Diğer Kaynaklar: Veri yok.

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Program Kazanımları
1) Kapatılan Bölüm

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Kapatılan Bölüm

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Beyin fırtınası /Altı şapka
Bireysel çalışma ve ödevi
Ders
Grup çalışması ve ödevi
Okuma
Ödev
Soru cevap/ Tartışma
Teknik gezi
Uygulama (Modelleme, Tasarım, Maket, Simülasyon, Deney vs.)
Örnek olay çalışması

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)
Ödev
Uygulama
Gözlem
Bireysel Proje
Grup Projesi
Sunum

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Projeler 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı İş Yükü
Ders Saati 16 48
Ara Sınavlar 1 1
Final 1 1
Toplam İş Yükü 50