Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Dersin Tanıtılması
Öğrenciler arası tanışma kaynaşma
“Benim adım ……
En sevdiğim gıda ürünü …… çünkü ………” gibi bazı diyalog ve paylaşımlar olabilir.
Bölümler birbirlerine ne yaptığını uzmanlık alanlarını tanıtabilir. Öğrenciler arasında kontrollü diyalog.
|
Veri yok |
2) |
• Neden yeni ürün geliştiririz?
• Ürün Planlama ve Geliştirme Faaliyetleri
• Yeni Ürün Nedir?
• Yeni Gıda Ürünlerinin Karakterize Edilmesi ve Tanımlanması
• Müşteriler ve Tüketiciler
• Değer Yaratma
• Piyasalar ve Pazar Yerleri
• Yeni gıda ürün trendleri tartışması (2015-2016 TRENDLERİ)
|
Veri yok |
3) |
İNOVASYON VE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
• Neden yeni ürün geliştiririz?
• Ürün Planlama ve Geliştirme Faaliyetleri
• Yeni Ürün Nedir?
• Yeni Gıda Ürünlerinin Karakterize Edilmesi ve Tanımlanması
• Müşteriler ve Tüketiciler
• Değer Yaratma
• Piyasalar ve Pazar Yerleri
• Yeni gıda ürün trendleri tartışması (2015-2016 TRENDLERİ)
|
Veri yok |
4) |
• Gıda tasarımının tanımı ile ilgili tartışma
• Gıda ile ilgili tasarım
• Gıda ile tasarım
• Gıda için tasarım
• Gıda mekan tasarımı
• Gıda ürün tasarımı
• Yeme tasarımı
|
Veri yok |
5) |
GIDA VE AMBALAJ
GIDA VE DUYUSAL DENEYİM
|
Veri yok |
6) |
• Kullanıcı Profili kavramının anlatılması
• Moodboard hakkında bilgi verilmesi ve nasıl, neye göre hazırlandığının anlatılması
• Öğrencilerin getirdiği dergi, karton vs. ile öğrencilerin moddboard hazırlaması
• Yapılan çalışmaların sunulması
|
Veri yok |
7) |
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıdaların biçimleri ve sebepleri, örn makarna)
|
Veri yok |
8) |
Vize Sınavı |
Veri yok |
9) |
ÜRÜNLERİN MUTFAKTA DENEMELERİNİN YAPILMASI |
Veri yok |
10) |
3 ÜRÜN ÖNERİSİNİN SUNULMASI |
Veri yok |
11) |
ÜRÜN ÖNERİLERİ ÜZERİNDEN KRİTİK VERİLMESİ (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü – Gastronomi Bölümü)
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıda sektöründe tasarımın yeri ve önemi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
12) |
AMBALAJ TASARIMI |
Veri yok |
13) |
ÜRÜN ÖNERİLERİ ÜZERİNDEN KRİTİK VERİLMESİ (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü – Gastronomi Bölümü)
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıda sektöründe tasarımın yeri ve önemi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
14) |
ÜRÜNLERİN MUTFAKTA DENEMELERİNİN YAPILMASI |
Veri yok |
15) |
GIDA ÜRÜNÜNÜN SUNUMUNUN HAZIRLANMASI
• Bilimsel gıda ürünü posterinin hazırlanması (Gastronomi Bölümüm)
• Gıdanın üretimine yönelik çizimlerin hazırlanması (Teknik çizimlerinin oluşturulması, üretim detaylarının belirtilmesi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
• Poster sunum tasarımının hazırlanması (Sunum teknikleri hakkında bilgi verilmesi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
16) |
Final Sınavı |
Veri yok |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrencileri, beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini çalışma hayatında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, mutfakta hijyen ve sanitasyon ile gıdaların saklanma koşulları konusunda bilgilidir.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, Gastronomi ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler ile etik kurallar hakkında bilgi sahibi olur. |
3 |
2) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur, yiyecek üretiminde çeşitli alkollü ve alkolsüz içecekleri kullanır.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, uluslararası pişirme ve doğrama teknikleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini okul ve çalışma hayatında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yöresel mutfak ve uluslararası mutfak yemekleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini okul ve çalışma hayatlarında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, Ulusal ve Uluslararası gıda güvenliği standartları hakkında bilgi sahibi olup, bilgilerini okul ve çalışma hayatında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri kişisel bakım, hijyen, giyim ve görünüm konusunda bilgili ve özenlidir.
Gastronomi bölümü öğrencileri, ulusal ve uluslararası tatlı ve ekmek teknikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yiyecek- içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması hakkında bilgi sahibidir.
|
3 |
3) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, başkalarıyla veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yiyecek-içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamaları hakkında bilgi sahibidir. |
5 |
4) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alanı ile ilgili bilgi ve becerileri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir. |
5 |
5) |
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, alanı ile ilgili fiziksel ortamı tanır. Araç-gereçlerini tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
Gastronomi bölümü öğrencileri, medya ve sanatta gastronomi hakkında bilgi sahibi olurlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, sektör ile iş birliği yaparak, gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, etkin iletişim kurma becerisine sahip olur.
|
4 |
6) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yemeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve servisinde sanatsal yeteneğini kullanır.
Gastronomi bölümü öğrencileri, gıdaların içeriklerini ve gıdaları sağlığa uygun şekilde kullanmayı bilirler. Bilgilerini okul ve çalışma hayatında kullanırlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahiptir.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, Gastronomi ile ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır.
|
4 |