Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | BBA304 | ||||||||
Ders İsmi: | Leadership and Change Management | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi BEYNAZ UYSAL | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi BEYNAZ UYSAL |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı liderliğin tanımı; liderliğin davranışsal teorileri; durumsal liderlik teorisi; örtük liderlik kuramı; dönüştürücü liderlik; kültürler arası liderlik; stratejik liderlik; kurumsal değişimin aşamaları; planlı değişim stratejileri; kurumsal değişime neden olan ve engelleyen faktörler; değişime şirket düzeyinde direnme; kurumlarda evrimsel ve devrimsel değişimler; kurumsal değişimi yönetme; değişimde liderlerin rolü ile ilgili konularda öğrencilere ışık tutmak ve ilgili konularda analiz yapma kabiliyetini geliştirmektir. |
Dersin İçeriği: | Liderliğin tanımı; liderliğin davranışsal teorileri; durumsal liderlik teorisi; örtük liderlik kuramı; dönüştürücü liderlik; kültürler arası liderlik; stratejik liderlik; kurumsal değişimin aşamaları; planlı değişim stratejileri; kurumsal değişime neden olan ve engelleyen faktörler; değişime şirket düzeyinde direnme; kurumlarda evrimsel ve devrimsel değişimler; kurumsal değişimi yönetme; değişimde liderlerin rolü. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Ders İçeriğinin Tanımı ve Derse Giriş | yok |
2) | Liderliğin Tanımı ve Önemi (Bölüm 1) | yok |
3) | Liderliğin Tanımı ve Önemi (Bölüm 1) | yok |
4) | Küresel ve Kültürel Bağlam (Bölüm 2) | yok |
5) | Liderlikte Duygu ve Duygusal Zeka (4. Bölümden) | yok |
6) | Modern Liderliğin Temeli - Özellik, Davranış Çağı, Beklenmedik Durum Çağı (Bölüm 3) | yok |
7) | Vize sınavı | Vize sınavı için çalışma |
8) | Karizmatik liderlik, Dönüşümcü ve İşlemsel Liderlik (Bölüm 6'dan itibaren) | yok |
9) | Değer Temelli Liderlik (Bölüm 6'dan itibaren) | yok |
10) | Diğer Çağdaş Liderlik Tarzları | yok |
11) | Değişime Öncülük Etmek (Bölüm 9) | yok |
12) | Değişime Öncülük Etmek (Bölüm 9) | yok |
13) | Liderliğin Geleceği ve Dönemin Değerlendirilmesi | yok |
14) | final sınavı | yok |
Ders Notları / Kitaplar: | Nahavandi, Afsaneh. The Art and Science of Leadership, (2015) 7th Edition. Pearson, ISBN: 978-1-292-06018-7 |
Diğer Kaynaklar: | Nahavandi, Afsaneh. The Art and Science of Leadership, (2015) 7th Edition. Pearson, ISBN: 978-1-292-06018-7 |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
3 |
4 |
2 |
||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Anlatım | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Ders | |
Grup çalışması ve ödevi | |
Okuma | |
Ödev | |
Rapor Yazma | |
Rol oynama | |
Seminer |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 1 | % 10 |
Ödev | 2 | % 20 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 40 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 60 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 40 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 45 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 84 |
Ödevler | 14 | 14 |
Küçük Sınavlar | 14 | 14 |
Ara Sınavlar | 1 | 8 |
Final | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü | 179 |