Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | SPOR206 | ||||||||
Ders İsmi: | Spor Psikolojisi | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. SERKAN ALPYAGİL | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN ÇETİNKAYA |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Spor Psikolojisi dersinde, spora katılımla ilişkili psikolojik düzenlemelerin psikolojik temelleri, süreçleri ve sonuçlarını ele alan bir bilim dalı olan spor psikolojisinin sporcuların performanslarını üst seviyeye ulaştırmak amacıyla yapılan uygulamaları aktarılmaktadır. |
Dersin İçeriği: | • Spor Psikolojisinin temel kavramları ve tarihçesi öğrenilir. • Spor Psikolojisinin, temek çalışma başlıkları öğrenilir |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Dersin temel hedeflerinin anlatılması ve öğrenci görüşlerinin dinlenmesi | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
2) | • Spor Psikolojisinin tanımı ve tarihçesinin anlatılması. | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
3) | Spor Psikolojisinin çalışma alanlarının ve konu başlıkları | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
4) | Sporda Kişilik faktörleri | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
5) | Sporda Motivasyonun kullanım alanları ve oluşum etmenleri | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
6) | Sporda Motivasyonun kullanım alanları ve oluşum etmenleri | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
7) | Sporda kaygı ve stres yaratan unsurlar ve bunların yönetilmesi. | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
8) | Hazır bulunuşluk ve uyarılmanın teme bileşenleri | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri Robert Weinberg & Daniel Gould, 2015, Nobel Yayıncılık |
9) | ARASINAV | ARASINAV |
10) | Odaklanma becerisinin geliştirilmesi | Robert Weinberg & Daniel Gould, 2015, Nobel Yayıncılık |
11) | İçsel konuşmaların performansa etkisi | Robert Weinberg & Daniel Gould, 2015, Nobel Yayıncılık |
12) | Grup ve Takım dinamikleri | Robert Weinberg & Daniel Gould, 2015, Nobel Yayıncılık |
13) | Özgüven Gelişimi | Robert Weinberg & Daniel Gould, 2015, Nobel Yayıncılık |
14) | FİNAL | FİNAL |
Ders Notları / Kitaplar: | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
Diğer Kaynaklar: | Spor ve Egzersiz Psikolojisinin Temelleri |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
|||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Akran Değerlendirmesi | |
Anlatım | |
Soru cevap/ Tartışma |
Sözlü sınav | |
Bireysel Proje | |
Grup Projesi | |
Tez Sunma | |
Uzman / Jüri Değerlendirmesi |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 1 | % 10 |
Sunum | 1 | % 10 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 13 | 39 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 41 |