Aşçılık (İkinci Öğretim) | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
1. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
MASC113 | Gastronomide Gıda Bilimi | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
MASC117 | Gıda Hijyeni ve Sanitasyon | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
MASC119 | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
MASC121 | Mutfak Uygulama I | TR | 4 | 0 | 4 | 6 | ||
MING151 | Temel İngilizce I | TR-EN | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Toplam | 18 | 28 |
2. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
MASC110 | Yöresel Mutfak Uygulama I | TR | 4 | 0 | 4 | 7 | ||
MASC122 | Beslenme İlkeleri | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
MASC124 | Dünya Mutfakları Uygulama | TR | 4 | 0 | 4 | 7 | ||
MASC128 | Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
MING152 | Temel İngilizce II | TR-EN | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Toplam | 19 | 31 |
3. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
MASC229 | Yöresel Mutfak Uygulama II | TR | 4 | 0 | 4 | 7 | ||
MASC231 | Mutfak Uygulama II | TR | 4 | 0 | 4 | 6 | ||
MASC233 | Gıda İşleme Teknolojisi | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
MTRD101 | Türk Dili I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
Bölüm/Fakülte Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 5 | ||||
Bölüm/Fakülte Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 5 | ||||
Toplam | 19 | 31 |
4. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
MASC216 | Yöresel Mutfak Uygulama III | TR | 4 | 0 | 4 | 7 | ||
MASC222 | Mutfak Uygulama III | TR | 4 | 0 | 4 | 6 | ||
MSTJ001 | Staj | TR | 0 | 0 | 0 | 4 | ||
MTRD102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 | |||
Bölüm/Fakülte Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 5 | ||||
Bölüm/Fakülte Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 5 | ||||
Toplam | 16 | 29 |