İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Aşçılık (İkinci Öğretim)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Aşçılık (İkinci Öğretim)
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
MASC113 Gastronomide Gıda Bilimi TR 3 0 3 6
MASC117 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon TR 3 0 3 5
MASC119 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi TR 3 0 3 5
MASC121 Mutfak Uygulama I TR 4 0 4 6
MING151 Temel İngilizce I TR-EN 3 0 3 4
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
MASC110 Yöresel Mutfak Uygulama I TR 4 0 4 7
MASC122 Beslenme İlkeleri TR 3 0 3 5
MASC124 Dünya Mutfakları Uygulama TR 4 0 4 7
MASC128 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol TR 3 0 3 6
MING152 Temel İngilizce II TR-EN 3 0 3 4
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
MASC229 Yöresel Mutfak Uygulama II TR 4 0 4 7
MASC231 Mutfak Uygulama II TR 4 0 4 6
MASC233 Gıda İşleme Teknolojisi TR 3 0 3 6
MTRD101 Türk Dili I TR 2 0 2 2
Bölüm/Fakülte Seçmeli 0 0 3 5
Bölüm/Fakülte Seçmeli 0 0 3 5
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
MASC216 Yöresel Mutfak Uygulama III TR 4 0 4 7
MASC222 Mutfak Uygulama III TR 4 0 4 6
MSTJ001 Staj TR 0 0 0 4
MTRD102 Türk Dili II 2 0 2 2
Bölüm/Fakülte Seçmeli 0 0 3 5
Bölüm/Fakülte Seçmeli 0 0 3 5