Gastronomi YL (Tezli) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
TGastronomi uzmanlığının toplum tarafından kabul görmesi nedeniyle yeni bir alan veya meslek olarak hızla geliştiği görülmektedir. Programa kayıtlı öğrenciler için gıda bilimi, beslenme, gastronomi tarihi, moleküler gastronomi, sanat, medya, sağlık, mesleki teknikler, Türk ve Dünya mutfakları, ekonomi, işletme ve pazarlama yöntemleri konularında çalışmalara öncelik verilecektir. Özellikle yüksek lisans programından mezun olan uzmanlar, yazılı ve görsel medyada, profesyonel mutfaklarda uzman şef, yönetici, işletmeci, menü planlayıcı, yiyecek-içecek sektöründe danışmanlık, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimleri gibi alanlarda kariyer imkânlarına ve istihdam olanaklarına sahip oluyor. Program, katılımcılara pratik beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır, bu nedenle kamu ve özel sektörde gastronomi uzmanlığı geliştirme konusunda bilimsel bilgi ve pratik deneyime sahip uzmanlara öncelik verilmektedir. Sonuç olarak, bilgi ile donatılmış nitelikli ve profesyonel işgücüne sahip olan işletmeler, gastronomi alanında nitelikli işgücü açısından gastronomi sektöründeki sorunların çözümüne katkıda bulunacaktır. |