İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar İnşaat TeknolojisiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
İnşaat Teknolojisi
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Genel Bilgi

İnşaat sektörü bütün ekonomilerde lokomotif görevi yapmasından dolayı, her zaman önemli teşvikler ve yatırımların kaçınılmaz olduğu odak bir sektördür.
Dolayısıyla, inşaat sektörü istihdam artışında etken rol oynayacaktır. Bu amaçla program mezunlarımızın; baraj, yol, hava alanı, konut vb. yapım inşaatlarında aktif olarak görev alan, kontrolörlük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin doğal kaynak, ulaştırma-karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuarlarında görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar olarak yetiştirilmesi İnşaat Teknolojisi programının temel amacıdır.
Mezun olan öğrencilerimiz, konut inşaatı, fabrika inşaatı, alışveriş merkezleri inşaatı, yol, baraj, havalimanı, liman, su iletim hatları, spor tesisleri inşaatı, resmi devlet dairelerinin kontrolörlük birimleri, yerel yönetimlerin kontrolörlük birimleri, özel denetim birimleri, tüm resmi ya da özel kurumların inşaat daireleri ve proje ofislerinde görev alabilirler.