İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar AşçılıkÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Genel Bilgi

Aşçılık Programının temel amacı, iki yıl ön lisans eğitimi süresinde; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, mutfak yönetimi alanında çalışabilecek, besin bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, gıda, personel ve işyeri hijyeni, Türk ve dünya mutfağı, mutfak yönetimi ve denetimi gibi konularda uzman, yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.
Türkçe olarak yürütülen programda isteğe bağlı 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.
Mezun olan öğrencilerimiz, mutfak yönetimi, servis ve pişirme teknikleri ile küçük işletme yönetimi konularında eğitim aldıklarından, gerek restoran işletmeciliğinde gerekse aşçılık, pastacılık gibi konularda, yiyecek-içecek İşletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.