İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar AşçılıkÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Program Öğrenme Kazanımları & Program Hedefleri İlişkisi

Program Hedefleri

1

2

3

4

Program Kazanımları
1) Görevlerini yerine getirirken bireysel ve grup olarak sorumluluk alabilir, ilgili kişilerle etkin iletişim kurabilir, problemleri nitel ve nicel veriler kullanarak çözebilir.

2) Yiyeceklerin kalori ve besin değerlerini hesaplayabilir.

3) Mönü planlaması yapar, uygulatır ve denetler.

4) İçecek çeşitlerini tanır, şarap sunumu yapar.

5) Hamur işleri ve pastacılığı bilir, pastacılık yapar.

6) (Catering) Toplu yemek organizasyonlarında görev yapar. Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirebilir.