Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Denetime Giriş dersin amacı, kapsamı |
Ders hocasının sunumları |
2) |
• İç denetim ile ilgili temel tanımlaması
• İç denetimin kapsam konusunu açıklaması
• İç kontrol ve iç denetimin farklılıklarının açıklanması
• İç kontrol, iç denetim ve denetimin önemi ve kapsamlarının |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
3) |
• İç kontrolün yeri ve öneminin açıklanması
• yönetimin ve denetçinin iç kontrollere ilişkin sorumluluğunun açıklanması
• İşletme yönetimi ve iç kontrol ilişkisinin anlatılması |
Gelecek derse ilişkin okuma yapılması |
4) |
• Risk ve iç kontrol dengesinin açıklanması
• Bağmsız denetçi- iç kontrol ilişkisinin açıklanması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
5) |
• COSO kontrol modelinin açıklanması
• COSO Piramidinin anlatılması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
6) |
• COSO kontrol modelinin açıklanması
• COSO Piramidinin anlatılması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
7) |
• COSO kontrol modelinin açıklanması
• COSO Piramidinin anlatılması
|
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
8) |
• Yarıyıl değerleme sınavı
• küçük ve orta ölçekli işletmelerde iç kontrol |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak |
9) |
• Küçük ve orta ölçekli işletmelerde iç kontrol sisteminin detaylı açıklanması
• Küçük ölçekli işletmelerde finansal raporlama üzerinde etkin iç kontrolü başarmak için temel prensiplerin açıklanması
|
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
10) |
• İç kontrolün anlaşılmasının amacının tanımlanması
• İşletmelerin başlıca iş süreçlerinde iç kontrolün rolünün anlatılması
• İç kontrol sisteminde belgelendirmenin anlatılması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
11) |
• İç kontrol sisteminin tasarımının açıklanması
• İç kontrol sisteminin uygulaşının değerlendirilmesi |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
12) |
• Yazılı beyanların hazırlanmasının anlatılması
• Çalışma kağıtlarının hazırlanması
• İç denetimde raporlamanın yapılması
• iç denetimde kalite güvence geliştirme programının anlatılması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
13) |
• İç denetimde meslek ahlakının anlatılması
• İç denetimde etik kuralların |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
14) |
• Uluslararası iç denetim standartlarının açıklanması |
Derste anlatılan konular tekrarlanacak. |
15) |
Final Sınavı |
Ders Notları |
16) |
Final Sınavı |
Ders Notları |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
|
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
|
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
|
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
|
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
|
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
|
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
|