Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | BBA202 | ||||||||
Ders İsmi: | Human Resource Management | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi BEYNAZ UYSAL | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi FİTNAT NAZLI YAĞIZ Öğr.Gör. B.Öğretim Elemanı Dr.Öğr.Üyesi BEYNAZ UYSAL |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı, insan kaynakları yönetiminin tanımı; temel kavramlar; firmada insan kaynağının stratejik rolü; insan kaynakları yönetiminin önemli fonksiyonları; iş gücü planlama; işe alım; gelişim; performans değerlendirme; kariyer yönetimi; tazminat; etik prensipler; işçi ilişkilerinin temelleri ve problemleri; işveren ve işçi ilişkisi; kurumsal kültür; çeşitlilik yönetimi; uluslararası insan kaynakları yönetimi konuların öğrencilerin birikim kazanmalarını sağlamaktır. |
Dersin İçeriği: | İnsan kaynakları yönetiminin tanımı; temel kavramlar; firmada insan kaynağının stratejik rolü; insan kaynakları yönetiminin önemli fonksiyonları; iş güçü planlama; işe alım; gelişim; performans değerlendirme; kariyer yönetimi; tazminat; etik prensipler; işçi ilişkilerinin temelleri ve problemleri; işveren ve işçi ilişkisi; kurumsal kültür; çeşitlilik yönetimi; uluslararası insan kaynakları yönetimi. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | dersin içeriği ve derse giriş | Yok |
2) | İnsan Kaynaklarına Giriş 1. bölüm | Ders İzlencesinin üzerinden geçer İlgili konuyu okur |
3) | İnsan Kaynaklarına Giriş | İlgili konuyu okur |
4) | İş Analizi ve Yetenek Yönetimi | İlgili konuyu okur |
5) | Planlama ve İşe Alma | İlgili konuyu okur |
6) | Değerlendirme ve Seçme | İlgili konuyu okur |
7) | İşe Alım Mülakatları | İlgili konuyu okur |
8) | Vize Sınavı | Sınava hazırlanır |
9) | Eğitim ve Geliştirme | İlgili konuyu okur |
10) | Performans Yönetimi ve Değerlendirme | İlgili konuyu okur |
11) | Ücret Yönetimi | İlgili konuyu okur |
12) | İşçi-İşveren İlişkileri ve Toplu Pazarlık | İlgili konuyu okur |
13) | Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi | İlgili konuyu okur |
14) | Dönem sonu değerlendirme ve özet | Tüm dönem konularını gözden geçirir |
15) | Final Sınavı | Final sınavına hazırlanma |
Ders Notları / Kitaplar: | Dessler, Gary, (2017). Human Resource Management, 15th ed., Pearson Education Limited. ISBN 10: 1-292-15210-9 ISBN 13: 978-1-292-15210-3 |
Diğer Kaynaklar: | Dessler, Gary, (2017). Human Resource Management, 15th ed., Pearson Education Limited. ISBN 10: 1-292-15210-9 ISBN 13: 978-1-292-15210-3 |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
|||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 1 | % 10 |
Projeler | 1 | % 20 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 40 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 60 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 40 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 45 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 75 |
Sunum / Seminer | 14 | 14 |
Proje | 14 | 14 |
Ödevler | 15 | 15 |
Ara Sınavlar | 1 | 7 |
Final | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü | 184 |