Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | BBA341 | ||||||||
Ders İsmi: | Marketing Management | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi CEYDA OVACI | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi CEYDA OVACI Dr.Öğr.Üyesi UĞUR TARIK ÖZKUT Doç. Dr. EDİN GÜÇLÜ SÖZER Öğr.Gör. FÜSUN FESLİ |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı öğrencilere müşteri ilişkileri yönetiminin temel kavramlarını öğretmektir. Öğrenciler dersi tamamladıklarında müşteri ilişkileri yönetiminin tanımı, amacı, pazarlama stratejisi içerisindeki yeri, müşteri veri entegrasyonu, satış gücü otomasyonu ve uygulamaları, müşteri ilişkileri yönetiminde etik, gizlilik ve yeni çıkan uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacaklardır. |
Dersin İçeriği: | Pazarlama stratejileri ve planları geliştirme; müşterilerle iletişim kurma; uzun dönemli sadakat yaratma; ; güçlü markalar oluşturma; pazar bölümlerini ve hedef kitleleri belirleme; marka değeri yaratma; ürün ve hizmet stratejileri; fiyatlandırma stratejileri; dağıtım kanallarının yönetimi; bütünleşik pazarlama iletişiminin unsurları; dijital iletişim; reklam, satış promosyonu, halkla ilişkiler; doğrudan pazarlama; ağızdan ağıza reklam ve kişisel satış. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Ders izleğinin açıklanması ve tartışılması | |
2) | Pazarlamanın temel kavramları (Pazarlamanın konusu, pazarlama anlayışları ve pazarlamayla ilgili öteki kavramlar) | Tartışma videosu O'Learn üzerinden paylaşılacaktır. |
3) | Pazarlama Çevresi /Pazarlama İçgörülerini Yakalamak | Tartışma videosu öğrenciler ile O'learn üzeirnden paylaşılacaktır. |
4) | Müşteri İlişkileri Yönetimi/Temel Kavramlar | Tartışma videosu öğrenciler ile O'learn üzerinden paylaşılacaktır. |
5) | Tüketici Davranışları / Temel Kavramlar | Tartışma videoları öğrenciler ile O'learn üzerinden paylaşılacaktır. |
6) | Pazar Bölümlendirme Stratejileri ve Hedef Pazar Seçimi | Tartışma videoları öğrenciler ile O'learn üzerinden paylaşılacaktır. |
7) | Konumlandırma Stratejileri | Tartışma videoları öğrenciler ile O'learn üzerinden paylaşılacaktır. |
8) | Vize Sınavı | |
9) | Büyüme ve Rekabet Stratejileri | Tartışma videosu öğrencilere O'learn üzerinden gönderilcektir. |
10) | Pazarlama Karması: Ürün Stratejileri | Tartışma videoları öğrencilere O'learn üzerinden gönderilecektir. |
11) | Pazarlama Karması: Fiyat Stratejileri | Tartışma videoları öğrencilere O'learn üzerinden gönderilecektir. |
12) | Pazarlama Karması: Dağıtım Stratejileri | Tartışma videoları öğrencilere O'learn üzerinden gönderilecektir. |
13) | Pazarlama Karması: Tutundurma Statejileri | Tartışma videoları öğrencilere O'learn üzerinden gönderilecektir. |
14) | Genel Değerlendirme |
Ders Notları / Kitaplar: | Philip Kotler, Kevin Keller (2014) Marketing Management 15Th edition |
Diğer Kaynaklar: | Yok |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Alan Çalışması | |
Anlatım | |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Ders | |
Okuma | |
Ödev | |
Problem Çözme | |
Soru cevap/ Tartışma | |
Örnek olay çalışması |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Ödev | |
Bireysel Proje | |
Örnek olay sunma |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 1 | % 10 |
Ödev | 1 | % 20 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 40 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 60 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 40 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 45 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 98 |
Ödevler | 15 | 30 |
Ara Sınavlar | 1 | 7 |
Final | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü | 194 |