Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Banka Operasyonlarının anlamını açıklamak
• Evrensel bankacılık ürün ve hizmetlerini tanıtmak
• Operasyonlar ve diğer birimler arasındaki farkı netleştirin
• Müfredatın üzerinden geçin
• Başlıca konuların ana hatlarını tartışın |
Ders Programını İnceleme |
1) |
|
|
2) |
.Bankadaki Fonksiyonların Tanımları
• Bankadaki Faaliyet Alanları
• Bankacılık Hukukuna Giriş
• Hukukun Amacı
•Tanımlar
• Faaliyet Alanları
•Kurumsal Yönetim
• Bankaların İşleme Ortamında İş Etiği |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
Bölüm II - Bölümler arasındaki İşlevsel Farklılıklar
Doküman - Bankacılık Etik Kuralları (Türk Bankacılar Birliği tarafından yayınlanmıştır) |
3) |
operasyonlar, Pazarlama ve Kontroller arasındaki fonksiyonel farklılıkları anlama
• Yönetim Kurulu, CEO ve Genel Müdür Vekillerinin nitelikleri üzerine tartışma
Bankada yöneticiler ve görev ayrımı.
• Türk Bankacılar Birliği tarafından açıklanan Bankacılık Etik Kuralları
• Ticari Bankaların İşlevsel Yapısı Hakkında Genel Bilgiler
• Pazarlama
• Hazine
• Operasyonlar
• Risk yönetimi
• Denetim
• Destek Birimleri |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
Bölüm III Hesap Açma |
4) |
Hesap türlerini ve hesap açma işlemlerini anlama
• Hesap Açma Belgeleri
• Kredi Hesapları
• Banka ve Nakit Hesapları
• Menkul
• Mevduat hesapları ,
• Muhasebe Amaçlı Genel Hesaplar |
Hesap Açma incelemesine devam edecek kalan kalemler |
5) |
Hesap Açma - II
• Hesap türlerini ve hesap açma işlemlerini anlama
•Depozito talep et,
•Vadeli mevduat,
• Repo Hesapları
• Nostro Hesapları ve
•Hesap mutabakatı |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma |
6) |
Kredi İşleme - I
• Kredi İşleme Politikaları ve Prosedürleri
• Kredilerin Tanımı
•Yasal çerçeve
• Bireysel Krediler
• KOBİ Kredileri
• Kurumsal Krediler |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma (Diğer Krediler) |
7) |
Kredi İşleme - II
• Kredi İşleme Politikaları ve Prosedürleri
• Uluslararası Borçlanmalar
• Gayrinakdi Krediler
• Teminat Mektupları
• Dış Ticaret Kredileri |
Ödev: Ara sınav çalışması |
8) |
Ara sınav |
Gelecek hafta oturumuna çalışma |
9) |
Para Transferleri
• Transfer işlemleri nasıl yapılır
• Para Transferlerinin Tanımı
• AML (Kara Para Aklamanın Önlenmesi) Sorunları, Şüpheli İşlemler ve MASL organizasyonunun AML ile ilgili işlevleri.
• Transfer Talimatları
• EFT Sistemi,
• EFT'de Merkez Bankası İşlevleri
• SWIFT Sistemi
• Çekler ve Tahsilatlar
• Temizleme Sistemi |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
Kredi Kartı İşlemleri |
10) |
Kredi Kartı İşlemlerinin Temelleri - I
• Türler ve Yasal Çerçeve
• Kredi Kartı düzenlemeleri
• Kredi Kartı Çeşitleri
• Sınırlamalar
• Riskler ve Kontroller
• Çalışma kuralları |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
(Genel Hesaplar, Muhtelif Hesaplar, Karşılıklar, Duran Varlıklar, Özkaynaklar) |
11) |
Diğer Bankacılık Hizmetlerinin Faaliyetleri - I
• Genel Hesaplar,
• Muhtelif Hesaplar,
• Duran Varlıklar,
• Tahakkukları,
• Karşılıklar,
• Özsermaye ve Sermaye Muhasebesi |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
Kâr ve Zarar Tablosu İşlemleri |
12) |
Diğer Bankacılık Hizmetlerinin Faaliyetleri - II
• Kar ve Zarar Tablosu İşlemleri
• Kar ve Zararın Tanımı
• Faiz Gelirleri İşlemleri
• Faiz Gider İşlemleri
• Faiz Dışı Gelir İşlemleri
• Faiz Dışı Gider İşlemleri
• Kur Kazanç ve Kayıpları
• Döviz Hesaplarının Yeniden Değerlenmesi |
sonraki ders oturumu için atanmış okuma
Finansal Tablo İşlemleri |
13) |
• Finansal Tabloların İşlemleri
• Bilanço ve Kar / Zarar Tablosunun Yasal Çerçevesi
• Muhasebe Standartları ve UFRS
• Finansal ve etik standartlara uyulması
• Finansal Tabloların büyük oranlara göre analizi
• Teftiş raporu |
Bankalarda Risk Yönetimi Çalışma Bölümü |
14) |
Bankalarda Risk Yönetimi ve Özet
•Market riski,
• Likidite Riski
•Kredi riski,
• Operasyonel Riskler
• Düzenleyici Riskler
•Uyma |
Final sınavına hazırlanın |
15) |
Final Sınavı |
Ders materyallerini gözden geçirme |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
|
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
|
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
|
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
|
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
|
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
|
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
|