Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | THMA411 | ||||||||
Ders İsmi: | Special Interest Tourism | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. FADİL ÖZBAĞI | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Değişen turistik istek ve ihtiyaçların karşılanması ve sürdürülebilir turizm kapsamında, özel ilgi turizminin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Turizm potansiyeli yüksek bir ülke olmasından dolayı, kitle turizmi dışında özel ilgi turizm çeşitlerinin de değerlendirilmesi Türkiye’nin turizm açısından hem rekabet gücünü yükseltecek hem de dünya turizm sektöründen daha fazla pay almasını sağlayacaktır. Bu doğrultuda özel ilgi turizminin öğrenimlesi temel amaçtır. |
Dersin İçeriği: | Turizmde alternative yaklaşımlar, yeni eğilimler, turizm politikiları ve planlamaları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | SÜRDÜRÜLEBILIRLIK VE TURİZM | |
2) | SÜRDÜRÜLEBILIR TURIZM POLITIKASI VE PLANLAMASI | |
3) | ALTERNATIF TURIZM TANIMI VE KAVRAMLAR | Ödev |
4) | ÖZEL İLGI TURIZMI TANIMI VE KAPSAMI | Ödev |
5) | ÖZEL İLGİ TURİZMİ ETKİLERİ, ÖZELLİKLERİ VE SORUNLARI | Ödev |
6) | ÖZEL İLGİ TURİZMİNİN PAZARLANMASI | Ödev |
7) | Vize sınavı | |
8) | ÖZEL İLGİ TURİZM ÇEŞİTLERİ | |
9) | TURİZMDE YENİ TRENDLER, BEKLENTİLER VE EĞİLİMLER | |
10) | YAYLA TURİZMİ | Ödev |
11) | DAĞ-KIŞ TURİZMİ | |
12) | GASTRONOMİ TURİZMİ | |
13) | SPOR ve SAĞLIK TURİZMİ | Ödev |
14) | Final Sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Dersin sunumları |
Diğer Kaynaklar: | Hocanın kullandığı diğer kaynaklar |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | 5 |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | 4 |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | 3 |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | 5 |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | 4 |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | 4 |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | 3 |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | 3 |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek | 4 |
Alan Çalışması | |
Anlatım | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Ders |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 128 |
Ara Sınavlar | 1 | 12 |
Final | 1 | 15 |
Toplam İş Yükü | 203 |