Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | FNCE313 | ||||||||
Ders İsmi: | Monetary Economics | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Fakülte Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi MEHMET GÖKHAN GÖKTAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Prof. Dr. FATMA ÇİĞDEM ÇELİK Dr.Öğr.Üyesi MEHMET GÖKHAN GÖKTAN |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Para sürecini tanıyın. Merkez bankalarının devam eden para politikası uygulamalarını analiz etmek ve tartışmak. Para politikası kararlarının ekonomik aktivite üzerindeki etkilerini tanımlar. |
Dersin İçeriği: | Para teorisine giriş; parasal değişkenlerin makroekonomik sistem üzerindeki etkilerini; para talebinin teorileri; klasik para teorisi; para politikası stratejileri; nötralite; enflasyon; faiz oranı geribildirimi kuralları; bankacılık sistemi; finansal aracılık; para arzı belirleyicileri; para politikasının aktarım mekanizması; enflasyon hedeflemesi dahil olmak üzere faiz oranlarının vade yapısı; belirsiz bir ortamda politika oluşturma; Merkez Bankası'nın rolü ve para politikasının yürütülmesi; para politikası ve maliye politikası arasındaki etkileşim ve Merkez Bankası argümanları, paranın doğası ve işlevi hakkında bağımsızlık; Phillips eğrisi; finansal krizler ve merkez bankasının son çare olarak borç veren rolü. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Para Nedir? | yok |
2) | Bankacılık ve Finansal Kurumların Yönetimi | okuma |
3) | Merkez Bankaları: Küresel Bir Bakış Açısı | okuma |
4) | Para Arzı Süreci | okuma |
5) | Para Arzı Süreci | okuma |
6) | Para Politikası Araçları | okuma |
7) | Para Politikasının Davranışı: Strateji ve Taktikler | okuma |
8) | Uluslararası Finansal Sistem | okuma |
9) | Miktar Teorisi, Enflasyon ve Para Talebi | okuma |
10) | Para Politikası ve Toplam Talep Eğrileri | okuma |
11) | Para Politikası Teorisi | okuma |
12) | Para Politikası Teorisi | okuma |
13) | Para Politikasında Beklentilerin Rolü | okuma |
14) | Para Politikasının İletim Mekanizmaları | okuıma |
15) | FİNAL SINAVI (TÜM BÖLÜMLER) | yok |
Ders Notları / Kitaplar: | The Economics of Money, Banking and Financial Markets Frederick S. Mishkin, 11th ed., (Global Edition) 2016 ISBN-10: 1-29-209418-4 • ISBN-13: 978-1-292-09418-2 |
Diğer Kaynaklar: | The Economics of Money, Banking and Financial Markets Frederick S. Mishkin, 11th ed., (Global Edition) 2016 ISBN-10: 1-29-209418-4 • ISBN-13: 978-1-292-09418-2 |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
|||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Alan Çalışması | |
Akran Değerlendirmesi | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Okuma | |
Ödev |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Grup Projesi | |
Sunum | |
Raporlama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ara Sınavlar | 40 | 0 | 0 |
Final | 60 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü | 0 |