Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Ders planı tartışılır. |
- |
2) |
Geç Paleotik dönem, Neolitik dönem
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar |
- |
3) |
Mısır uygarlığı
İlk Sanatsal Uygarlıklar
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
4) |
• Batı Asya Uygarlığı
• İlk Sanatsal Uygarlıklar
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
5) |
• Ege Uygarlıkları
• İlk Sanatsal Uygarlıklar
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
6) |
• Eski Yunanistan, Roma dünyası
• Akdenizin Klasik Uygarlıkları
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
6) |
• Eski Yunanistan, Roma dünyası
• Akdenizin Klasik Uygarlıkları
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
6) |
• Eski Yunanistan, Roma dünyası
• Akdenizin Klasik Uygarlıkları
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
7) |
• Roma erken hiristiyan sanatı, Bizans sanatı
• Hiristiyan Sanatının ilk Formları
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
8) |
• Ara sınav |
- |
9) |
Roman sanatı, Gotik sanat
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar |
- |
10) |
• Başlangıç dönemi, Ortaçağ dönemi, Modern dönem,
• İslam Sanatının Evrimi
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
11) |
• İtalya, Fransa
• 16. yüzyılda Avrupada Rönesans
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
12) |
• Barok Avrupa
• Barok Dönem
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
13) |
• Fransada Sanat, Fransanın dışında batı sanatı
• 19. yüzyıl bulanımı
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
14) |
• Fransada Sanat, Fransanın dışında batı sanatı
• 19. yüzyıl bulanımı
Teorik, sınıf katılımı, araştırma, tartışma ve kişisel yaklaşımlar
|
- |
15) |
• Final Sınavı |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Görevlerini yerine getirirken bireysel ve grup olarak sorumluluk alabilir, ilgili kişilerle etkin iletişim kurabilir, problemleri nitel ve nicel veriler kullanarak çözebilir. |
|
2) |
Yiyeceklerin kalori ve besin değerlerini hesaplayabilir. |
|
3) |
Mönü planlaması yapar, uygulatır ve denetler. |
|
4) |
İçecek çeşitlerini tanır, şarap sunumu yapar. |
|
5) |
Hamur işleri ve pastacılığı bilir, pastacılık yapar. |
|
6) |
(Catering) Toplu yemek organizasyonlarında görev yapar. Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirebilir. |
|