Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | THMA152 | ||||||||
Ders İsmi: | Russian For Tourism II | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. ZEYNEP BAKAL | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. ZEYNEP BAKAL |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Öğrenciler günlük yaşamı daha ayrıntılı şekilde betimlemeyi öğrenirler. Öğrenciler, Rus dilinde sıfatları kullanarak zevkleri ve hoşnutsuzluğu ifade etmeyi öğrenip Rusça derslerini başarıyla bitiren öğrenciler Avrupa Dil Referansı çerçevesinde A1 seviyesinde Rusça dil yetisini kazanmış olurlar. |
Dersin İçeriği: | Öğrenciler şimdiki zaman I ve II çekimlerini, fillilerin geçmiş zaman şekillerini, hareket fiillilerini ve cümlede model fiillerin kullanımını öğrenirler. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Review | |
2) | Ders: 9 Dün ne yapmıştınız? Yarın ne yapıcaksınız?s. 85-90 | Ödev |
3) | Ders: 9 Dün ne yapmıştınız? Yarın ne yapıcaksınız?s. 91-96 | Ödev |
4) | Ders: 9 Dün ne yapmıştınız? Yarın ne yapıcaksınız?s. 96-102 | |
5) | Ders:10 Bu nasıl bir oteldir? S.103 – 107 | |
6) | Ders:10 Bu nasıl bir oteldir? S.107-110 QUİZ 1(……) | Ödev |
7) | Ders:10 Bu nasıl bir oteldir? S.110-117• | Ödev |
9) | Ders 11 Otel nerede bulunuyor? S. 123-130 | |
10) | Sınava yönelik tekrar VİZE SINAVI (……) | |
11) | Ders 11 Otel nerede bulunuyor? S. 131-133 | |
12) | Ders 12 Hangi katta? S.134-138 | |
13) | Ders 12 Hangi katta? S.139-143 | |
14) | Genel Tekrar | |
15) | Final Sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders Kitabı : Otel Çalışanlarına Alıştırmalarla Rusça - Servis. Практический курс русского языка для работников сервиса. С.А.Хавронина,Л.А.Харламова,И.В.Казнышкина.- М.: Русский язык.Курсы, 2014.-304 с.; Multilingual Yabancı Dil Yayınları; İstanbul ISBN 978-605-65056-0-7 |
Diğer Kaynaklar: | Hocanın slaytları |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | 4 |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | 5 |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | 3 |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | 2 |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | 3 |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | 4 |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | 3 |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | 2 |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek | 2 |
Anlatım | |
Ders |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 95 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 64 |
Ara Sınavlar | 1 | 12 |
Final | 1 | 15 |
Toplam İş Yükü | 186 |