Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Turizmin bileşenleri (konaklama, ulaştırma gibi ) konusunda bilgi sahibi olmak. |
Yok |
2) |
Seyahat işletmeciliğinin temel konularında (acentacılık, tur operatörleri, rezervasyon sistemleri, ulaştırma gibi) edindiği bilgileri kullanabilmek.
|
Ödev |
3) |
Seyahat işletmeciliğinin temel konularındaki kavram ve fikirleri bilimsel yöntemlerle inceleyebilmek, verileri yorumlayabilmek ve değerlendirebilmek.
|
Yok |
4) |
Bilgisayar kullanma becerisini kazanarak, turizm sektörü ve özellikle seyahat acentacılığı otomasyon programlarını iyi derecede kullanabilmek.
|
Yok |
5) |
İşbirliğinin önemli olduğu sektörün diğer paydaşlarıyla diyalog kurabilmek.
|
Ödev |
6) |
Turizm sektöründe güncel gelişmeleri irdeleyerek bireysel ve grup üyesi olarak pratik çözümler getirebilmek.
|
Ödev |
7) |
Vize sınavı |
|
8) |
Sektör ve devlete karşı yükümlülükleri hakkında alanının gerektirdiği hukuki bilgiye sahip olmak ve kullanabilmek.
|
Ödev |
9) |
Seyahat acentalarının temel faaliyetlerinden olan tur organizasyonunu planlama, koordine etme, yönetme ve kontrol etme sürecini yönlendirebilmek.
|
Yok |
10) |
Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek örgüt iklimini oluşturabilmek.
|
|
11) |
Kurum içi kadar işletme çevresi ve yerel halk ile bütünleşik halkla ilişkiler projeleri oluşturabilmek için yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olmak.
|
Ödev |
12) |
Bağımsız çalışmanın yanında, takım çalışmasına da uyum gösterebilmek.
|
Ödev |
13) |
Türkiye’ye gelen turistlerle iletişim kurabilecek gereksinim duyacağı yabancı dilleri konuşabilme ve yazabilme.
|
Ödev |
14) |
Antik dönemlerden günümüze kadar Anadolu’da yaşamış olan uygarlıkların kültür, sanat ve dinleri hakkında sahip olduğu bilgiyi kullanabilmek.
|
|
15) |
Dünyada ve Türkiye'deki alternatif turizm türleri konusunda bilgi sahibi olmak.
|
|
16) |
Final sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
4 |
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
5 |
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
4 |
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
4 |
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
4 |
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
4 |
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
5 |
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
4 |
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
4 |