Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | ACCA311 | ||||||||
Ders İsmi: | Introduction To Auditing | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Bölüm Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi ALİNA TARAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
GÖKTUĞ DUYAR Öğr.Gör. B.Öğretim Elemanı Dr.Öğr.Üyesi İREM BATIBAY TÜNAYDIN |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | • Denetimlerin toplumdaki rolünü açıklayın. • Denetimin temel kavramlarını açıklar. • Denetimin aşamalarını açıklayın. • ISA'yı takip ederek uygun denetim prosedürlerini uygulayın. • Denetimle ilgili faaliyetler için gerekli olan eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. • Denetim piyasasını çevreleyen yasal ortamı açıklayın. |
Dersin İçeriği: | Denetimin tanımı ve türleri; uluslararası ve genel kabul görmüş denetim standartları; denetim sürecindeki risk; iç kontrol ve önemi; denetim sürecinde önemlilik; denetim planlaması; denetim örneklemesi; denetim kanıtları ve teknikleri; denetim çalışma kağıtları; denetim ve denetim raporlarının tamamlanması; denetim ve etik. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Uluslararası Denetime Genel Bakış | - |
2) | Denetim Piyasası ve Muhasebe Profesyonelleri için Etik | - |
3) | Müşteri Kabulü | - |
4) | • Kuruluşu Anlamak, Risk Değerlendirmesi ve Önemlilik | - |
5) | • İç Kontrol ve Kontrol Riski | - |
6) | • Kontrol Riski, Denetim Planlaması ve Kontrollerin Testi | - |
7) | Analitik prosedürler | - |
8) | ARA SINAV | - |
9) | • Maddi Doğruluk Testi ve Kanıt | - |
10) | • Maddi Doğruluk Testi ve Kanıt | - |
11) | • Denetimin Tamamlanması | - |
12) | • Denetim Raporları ve İletişim | - |
13) | • Denetim Raporları ve İletişim | - |
14) | Proje Sunumları Dönemin gözden geçirilmesi | - |
Ders Notları / Kitaplar: | Timothy Louwers and Penelope Bagley and Allen Blay and Jerry Strawser and Jay Thibodeau (2021), Auditing & Assurance Services, 8th Edition, McGraw-Hill ISBN10: 126036920X, ISBN13: 9781260369205 |
Diğer Kaynaklar: | Timothy Louwers and Penelope Bagley and Allen Blay and Jerry Strawser and Jay Thibodeau (2021), Auditing & Assurance Services, 8th Edition, McGraw-Hill ISBN10: 126036920X, ISBN13: 9781260369205 |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Bireysel Proje | |
Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Sunum | 1 | % 15 |
Projeler | 1 | % 35 |
Ara Sınavlar | 1 | % 25 |
Final | 1 | % 25 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 75 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 25 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 5 | 70 |
Proje | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınavlar | 1 | 15 | 15 |
Final | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü | 172 |