Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | ECO101 | ||||||||
Ders İsmi: | Microeconomics | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. FATMA ÇİĞDEM ÇELİK | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Prof. Dr. FATMA ÇİĞDEM ÇELİK Dr. BİLİNMİYOR BEKLER |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Tüketicilerin, firmaların ve çalışanların ekonomik aktörler olarak rolleri; ekonomik etkileşim; ekonomik seçim ve kısıtlar; tüketici teorisi ve talep; firma teorisi: üretim, maliyet ve arz; genel denge; pazar yapısı; pazar başarısızlıkları; eksik bilgi; refah; Dünyadan ve Türkiye’den örnekler. |
Dersin İçeriği: | Ekonomik aktör olarak tüketicilerin, firmaların ve çalışanların rolü; ekonomik etkileşim ve ilişkilerin doğası; ekonomik seçim ve kısıtlamalar; tüketici teorisi ve talebi; firma teorisi: üretim, maliyetler ve arz; genel denge; pazar yapıları; Piyasa başarısızlıkları; eksik bilgi; yardım; Dünyadan ve Türkiye'den örnekler. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | İktisat İlkeleri ve Uygulamaları | YOK |
2) | Optimizasyon: En İyi Olanı Yapmak | OKUMA |
3) | Talep, Arz ve Denge | OKUMA |
4) | Talep, Arz ve Denge | OKUMA |
5) | Tüketici ve Teşvikler | OKUMA |
6) | Tüketici ve Teşvikler | OKUMA |
7) | Satıcılar ve Teşvik | OKUMA |
8) | ARA SINAV | YOK |
9) | Satıcılar ve Teşvik | OKUMA |
10) | Mükemmel Rekabet ve Görünmez El | OKUMA |
11) | Seçilmiş Konular | OKUMA |
12) | Seçilmiş Konular | OKUMA |
13) | Üretim Faktörleri Piyasaları | OKUMA |
14) | Tekel | OKUMA |
15) | Oyun Teorisi ve Stratejik Oyun | okuma |
Ders Notları / Kitaplar: | Textbook: Acemoglu, D., Laibson, D., & List, J.,(2018). Economics, 2nd Edition, Boston: Pearson Education. |
Diğer Kaynaklar: | Recommended References books: Bade, Bade, Parkin & Parkin, Foundations of Economics, Global Edition, 8th Edition | Pearson Mankiw, G., (2018). Principles of Economics, 8th Edition, Boston: CengageLearning. Additional Sources: |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
|||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Anlatım | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Ders | |
Ödev |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev | |
Uygulama | |
Gözlem | |
Bireysel Proje |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 1 | % 20 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 45 |
Derse Özgü Staj | 15 | 45 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 75 |
Ara Sınavlar | 1 | 12 |
Final | 1 | 15 |
Toplam İş Yükü | 192 |