Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | BES218 | ||||||||
Ders İsmi: | Dünya Mutfakları | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR-EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi AHMET MURAT GÜNAL | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı, dünya mutfaklarını tanımak ve değişik ülkelere ait mutfak kültürü, yiyecek içecekler ve bunlarla ilgili davranış kalıplarını öğrenmek. |
Dersin İçeriği: | Mutfak kültürü ve etkileyen faktörler, Asya Kıtası genel ve bölgesel mutfak kültürü, Avrupa Kıtası genel ve bölgesel mutfak kültürü, Amerika Kıtası genel ve bölgesel mutfak kültürü, Afrika Kıtası genel ve bölgesel mutfak kültürünü İçerir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | ||
1) | • Mutfak kültürüne giriş. | Kitaptan istenilen bölümü okuma. |
2) | Mutfak kültürünü etkileyen etmenler. | Kitaptan istenilen bölümü okuma . |
3) | • Asya Kıtası Mutfakları. | Kitaptan istenilen bölümü okuma. |
4) | • Güney Asya Ülkeleri mutfak kültürü. | kitaptan istenilen bölümü okuma. |
5) | • Batı Asya Ülkeleri mutfak kültürü | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
6) | • Doğu ve Kuzey Asya Ülkeleri mutfak kültürü. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
7) | • Vize sınavı. | sınava kadar anlatılan konuları okumak. |
8) | • Avrupa Kıtası mutfakları. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
9) | • Doğu Avrupa Ülkeleri mutfakları. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
10) | • Kuzey Avrupa Ülkeleri mutfakları. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
11) | • Batı ve Güney Avrupa Ülkelerinin mutfakları. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
12) | • Amerika kıtası Mutfak kültürü. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
13) | • Afrika Kıtası Mutfak kültürü. | Kitaptan istenilen bölümü okumak. |
14) | • Genel konu tekrarı. | Tüm ders notlarını okumak. |
15) | Final sınavı. | Tüm ders notlarına çalışma. |
Ders Notları / Kitaplar: | Öğretim elemanı tarafından hazırlanan ders notları ve sunumlar. |
Diğer Kaynaklar: | 1- Akman, M., Mete, M. Türk ve Dünya Mutfakları S.Ü. Yayınevi, Konya, 1998. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||
1) Kapatılan Bölüm |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Kapatılan Bölüm |
Anlatım | |
Ders | |
Soru cevap/ Tartışma |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınavlar | 1 | 15 | 15 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 77 |