İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar İşletmeÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
İşletme
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Mezunların İstihdam Alanları

İşletme eğitimi giderek daha da uluslararası bir hal almaktadır. Her geçen gün mesafelerin daha da kısaldığı global dünyanın iş piyasalarında uluslar arası alanda iş yapan firmaların sayısı oldukça fazladır. Bu doğrultuda, değişik kültürlerden insanlarla anlaşabilmek ve iş yapabilmek için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması işletme eğitiminin temel amaçlarından birisi haline gelmiştir. Bu yüzden Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik, Uluslararası İlişkiler ve İşletme bölümleri paralel olarak çaba göstermekte gerekli senkronizasyonu sağlamaktadır. Öğrencilerimiz çift anadal ve yandal programlarından da yararlanabilmektedir.

Programdan mezun olanlar "İşletmeci" olarak nitelendirilir. Ancak mezunlarının çalışacakları sektöre göre "Yönetici, Müdür, Yönetici Yardımcısı, Uzman" gibi unvanları almaları mümkündür . Mezunlarımız meslek sınavlarını başarmak koşuluyla "Müfettiş", "Hesap Uzmanı" gibi ünvanlar da alabilirler.