İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar İşletmeÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
İşletme
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

İşletmecilik, amaçların doğru olarak saptanması ve gerçekleşmesi, kaynakların etkin kullanımı, strateji ve değişim yönetimi, örgüt geliştirme ve genel yönetim, üretim/hizmet yönetimi, finansman, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları yönetimi ve yönetim bilişim sistemleri gibi alanlarla ilgili temel kavramlara dayanır. Okan Üniversitesi İşletme Bölümü’nün amacı, özel sektör ve kamu kuruluşlarının değişen çevre koşullarına uyum göstererek etkin, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmeleri için gerekli bilgilerin öğrencilere verilmesidir.
Küreselleşmenin etkisiyle uluslararası alanda iş yapan firmaların sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle işletme eğitiminin, uluslararası platformda etkin bir şekilde rol alabilecek yönetici adaylarını yetiştirmesi büyük önem taşımaktadır. İşletme Bölümü, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Uluslararası İlişkiler bölümleri ile koordineli çalışmakta ve öğrencilerin farklı bölümlerden dersler almalarına imkan sağlamaktadır. İşletme Bölümü’nün eğitim dili Türkçe’dir. Fakat yabancı dil kullanımının kaçınılmaz olduğu iş ortamına öğrencilerimizin gerekli donanımla katılabilmeleri için, İngilizce hazırlık programımız mevcuttur. Öğrencilerimiz çift anadal ve yandal programlarından da yararlanabilmektedir.
İşletme Bölümü’nden mezun olan öğrenciler çok çeşitli iş kollarında çalışabilme imkanına sahip olurlar. Bankacılık, hızlı tüketim, sigorta, sağlık, otomotiv, bilgi teknolojileri, danışmanlık, gıda gibi sektörlerde yer alan ulusal ve uluslararası şirketlerde, pazarlama, satış, satın alma, insan kaynakları, finans ve muhasebe gibi bölümlerde çalışabilirler.