Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
• Genel Turizm hakkında bilgi |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
2) |
Turizm hakkında genel bilgi
Dünyada Turizm Kavramı
Türkiye’de Turizm Kavramı
|
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
3) |
• Turist ve Turizm Tanımları
• Turizmin tarihsel Gelişimi
|
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
4) |
• Turizmin Tarihsel Gelişimi |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
5) |
• Turizm Kuruluşları
• Turizmin Sektör Tanımları
• Arz ve Talep Kavramları
• Turizmde arz ve talep |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
6) |
• Turizm Ürünü Nedir?
• Turizm ürünlerinin özellikleri
• Turizm Ürünlerinin Karakteristik Özellikleri |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
7) |
• Turizmde Etik Konusunun incelenmesi |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
8) |
• Genel Turizm hakkında bilgi, Turist ve Turizm Tanımları
• Turizmin tarihsel Gelişimi
• Turizm Kuruluşları
• Turizmin Sektör Tanımları
• Arz ve Talep Kavramları
• Turizmde arz ve talep
• Turizm Ürünü Nedir?
• Turizm ürünlerinin özellikleri
• Turizm Ürünlerinin Karakteristik Özellikleri
• Turizmde Etik Konusunun incelenmesi
|
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
9) |
• Turizm Kuruluşları
• Seyahat Sistemleri
• Dünyadaki konaklama tipleri
|
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
10) |
• Turizm ile diğer disiplinler arası bağlantılar
• Uluslararası Organizasyon yapısı
• TURSAB raporlarının Genel Turizm ile ilgili olanlarının incelenmesi
|
Konunun tekrar gözden geçirilmesi ve çalışılması
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
11) |
• Yiyecek İçecek İşletmeleri sistemi nedir.
• Dünyadaki örnekleri ile kıyaslanması
• TURSAB’ın konu ile ilgili raporunun gözden geçirilmesi
|
Konunun tekrar gözden geçirilmesi ve çalışılması
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
12) |
• Türkiyedeki Seyahat Acenteleri Tipleri |
Konunun tekrar gözden geçirilmesi ve çalışılması
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
13) |
• Türkiyedeki Seyahat Acenteleri Tipleri
• Turizm ile ilgili çeşitli terim ve kısaltmalar
|
Konunun tekrar gözden geçirilmesi ve çalışılması
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
14) |
• Türkiyedeki Seyahat Acenteleri Tipleri
• Turizm ile ilgili çeşitli terim ve kısaltmalar
|
Konunun tekrar gözden geçirilmesi ve çalışılması
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
15) |
• Turizm Kuruluşları
• Seyahat Sistemleri
• Dünyadaki konaklama tipleri,
• Turizm ile diğer disiplinler arası bağlantılar
• Uluslararası Organizasyon yapısı
• TURSAB raporlarının Genel Turizm ile ilgili olanlarının incelenmesi.
• Türkiyedeki Seyahat Acenteleri Tipleri
• Turizm ile ilgili çeşitli terim ve kısaltmalar |
Genel Turizm 5nd ed
N. Kozak, M. A.Kozak, M. Kozak
©2001 Detay Yayıncılık | Published: 2010 Kasım
ISBN-975-8326-30-9
MYO İçin Genel Turizm 1nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2010 Kasım
ISBN-978-605-395-398-2
Turizmde Etik 3nd ed
Yrd.Doç:Dr.Atila Hazar
©2010 Nobel Yayın | Published: 2012 Temmuz
ISBN-978-975-8969-76-0
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
5 |
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
5 |
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
4 |
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
4 |
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
5 |
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
5 |
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
5 |
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
5 |
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
5 |