Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezsiz) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | BDY509 | ||||||||
Ders İsmi: | Seminer | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. HANDE ÖNGÜN YILMAZ | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr.Öğr.Üyesi AHMET MURAT GÜNAL |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Öğretim elemanları ile birlikte seçilen besin, beslenme ve diyetetik ile ilgili güncel konularda yapılmış son araştırma verilerinin değerlendirilmesi, yeniliklerin tartışılması, derlenen bilgilerin rapor edilmesi ve sunulması. |
Dersin İçeriği: | Öğretim elemanları ile birlikte seçilen besin, beslenme ve diyetetik ile ilgili güncel konularda yapılmış son araştırma verilerinin değerlendirilmesi, yeniliklerin tartışılması, derlenen bilgilerin rapor edilmesi ve sunulması. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Ders Tanıtımı ve Programlama | - |
2) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
3) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
4) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
5) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
6) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
7) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
8) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
9) | Sunumlara hazırlık | makale tarama, literatür araştırması |
10) | sunum | Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma |
11) | Sunum | Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma |
12) | sunum | Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma |
13) | Sunum | Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma |
14) | Sunum | Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma |
Ders Notları / Kitaplar: | Seminer konusu ile ilgili literatür. |
Diğer Kaynaklar: | Seminer konusu ile ilgili literatür. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
||
---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | |||||
2) Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | |||||
3) Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | |||||
4) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | |||||
5) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | |||||
6) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | 5 |
2) | Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | 5 |
3) | Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | 5 |
4) | Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 4 |
5) | Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | 4 |
6) | Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. | 5 |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Okuma | |
Ödev | |
Rapor Yazma | |
Seminer |
Sunum | |
Raporlama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Sunum | 1 | % 0 |
Final | 1 | % 100 |
Rapor Teslimi | 1 | % 0 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 100 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 30 | 420 |
Sunum / Seminer | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 421 |