BDY509 Seminerİstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezli)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezli)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: BDY509
Ders İsmi: Seminer
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
0 0 0 14
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu Ders
Dersin Seviyesi:
Yüksek Lisans TYYÇ:7. Düzey QF-EHEA:2. Düzey EQF-LLL:7. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. HANDE ÖNGÜN YILMAZ
Dersi Veren(ler): Dr.Öğr.Üyesi AHMET MURAT GÜNAL
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Öğretim elemanları ile birlikte seçilen besin, beslenme ve diyetetik ile ilgili güncel konularda yapılmış son araştırma verilerinin değerlendirilmesi, yeniliklerin tartışılması, derlenen bilgilerin rapor edilmesi ve sunulması.
Dersin İçeriği: Öğretim elemanları ile birlikte seçilen besin, beslenme ve diyetetik ile ilgili güncel konularda yapılmış son araştırma verilerinin değerlendirilmesi, yeniliklerin tartışılması, derlenen bilgilerin rapor edilmesi ve sunulması.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) Çeşitli dergilerde yayınlanmış olan makalelerin okunması, yorumlanması hakkında bilgi sahibi olmak.
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
1) diğer sunumlar hakkında eleştiri yapabilme yeteneği kazanmak.
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
1) Alandaki güncel konuları araştırarak bunları bir rapor halinde hazırlayıp sunmak.
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Ders Tanıtımı ve Programlama -
2) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
3) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
4) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
5) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
6) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
7) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
8) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
9) Sunumlara hazırlık makale tarama, literatür araştırması
10) sunum Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma
11) Sunum Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma
12) sunum Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma
13) Sunum Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma
14) Sunum Konu hakkında detaylı araştırma, sunum hazırlama, sunum yapma

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Seminer konusu ile ilgili literatür.
Diğer Kaynaklar: Seminer konusu ile ilgili literatür.

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

Program Kazanımları
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir.
2) Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır.
3) Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir
4) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir.
5) Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. 5
2) Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır. 5
3) Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir 5
4) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. 4
5) Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir 5

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Bireysel çalışma ve ödevi
Okuma
Ödev
Rapor Yazma
Seminer

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Sunum
Raporlama

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Sunum 1 % 0
Final 1 % 100
Rapor Teslimi 1 % 0
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 100
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 30 420
Sunum / Seminer 1 1 1
Toplam İş Yükü 421