Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezli) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | BDY558 | ||||||||
Ders İsmi: | Dejeneratif Hastalıklar ve Beslenme | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz Bahar |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Bölüm Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi KÜBRA DERYA İPEK | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | dejeneratif hastalıkların anlatılması, beslenme tedavilerinin anlatılması, örnek vakalar ile dersin çeşitlendirilmesi ve böylece öğrencinin dejeneratif hastalıklar ve beslenme tedavileri ile ilgili konuları öğrenmesidir. |
Dersin İçeriği: | DEJENERATİF HASTALIKLARIN BESLENME VE DİYET TEDAVİSİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Giriş | |
2) | Dejeneratif Hastalıklar 1 | |
3) | dejeneratif hastalıklar 2 | |
4) | dejeneratif hastalıklar 3 | |
5) | dejeneratif hastalıklarda güncel beslenme tedavileri | |
6) | dejeneratif hastalıklarda güncel beslenme tedavileri | |
7) | vize | |
8) | dejeneratif hastalıklarda güncel beslenme tedavileri | |
9) | proje | |
10) | proje | |
11) | seminer | |
12) | seminer | |
13) | seminer | |
14) | final |
Ders Notları / Kitaplar: | dejeneratif hastalıklar ders notları |
Diğer Kaynaklar: | YOK |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
|
---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | ||||
2) Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır. | ||||
3) Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir | ||||
4) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. | ||||
5) Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | 4 |
2) | Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır. | 4 |
3) | Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir | 3 |
4) | Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. | 4 |
5) | Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir | 4 |
Anlatım | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Ders | |
Grup çalışması ve ödevi | |
Seminer | |
Soru cevap/ Tartışma | |
Örnek olay çalışması |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev | |
Sunum | |
Raporlama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 14 | % 0 |
Küçük Sınavlar | 4 | % 5 |
Ödev | 14 | % 5 |
Sunum | 1 | % 0 |
Final | 1 | % 50 |
Rapor Teslimi | 1 | % 10 |
Yazma Ödev Dosyası | 1 | % 30 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Sunum / Seminer | 4 | 12 | 48 |
Proje | 2 | 48 | 96 |
Ara Sınavlar | 1 | 3 | 3 |
Final | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 192 |