Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezsiz) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | BDY561 | ||||||||
Ders İsmi: | Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Etik | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz Bahar |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Bölüm Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Dr.Öğr.Üyesi AHMET MURAT GÜNAL | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Dr. Fatma Bengül AKGÜN ŞİŞMAN |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu derste iletişim ve etik olgularının kapsamlı şekilde irdelenerek öğrencilerin etik konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği: | iletişim ve etik kavramları irdelenerek yazılı ve görsel basında iletişim etiği konuları ele alınmaktadır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | İletişim ve Etik kavramlarının incelenmesi. | - |
2) | İletişim ve Etik kavramlarında tarihsel süreç | - |
3) | Dünya’da yazılı basında iletişim etiği. | - |
4) | Dünya’da yazılı basında iletişim etiği. | - |
5) | Türkiye'de yazılı basında iletişim etiği. | - |
6) | Türkiye'de yazılı basında iletişim etiği. | - |
7) | Dünya'da görsel basında iletişim etiği. | - |
8) | Dünya'da görsel basında iletişim etiği. | - |
9) | Türkiye'de görsel basında iletişim etiği. | - |
10) | Türkiye'de görsel basında iletişim etiği. | - |
11) | Konu ile ilgili literatür taraması, makale tartışması | literatür taraması |
12) | Konu ile ilgili literatür taraması, makale tartışması | literatür taraması |
13) | Konu ile ilgili literatür taraması, makale tartışması | literatür taraması |
14) | final sınavı | ilgili konulara çalışma ve ders notu tekrarı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders notları ve slaytlar |
Diğer Kaynaklar: | Lecture notes and slides |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
|
---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | |||||
2) Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | |||||
3) Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | |||||
4) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | |||||
5) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | |||||
6) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. | |
2) | Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | |
3) | Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | |
4) | Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | |
5) | Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | |
6) | Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Grup çalışması ve ödevi | |
Ödev |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 17 | % 30 |
Final | 1 | % 70 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 30 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 70 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 7 | 98 |
Ödevler | 14 | 7 | 98 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 239 |