Tıp | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | GST235 | ||||||||
Ders İsmi: | Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. SEBAHAT ELIF TAPAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. SEBAHAT ELIF TAPAN Doç. Dr. İLKAY GÖK |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersi, bir meslektaşınız olarak seçtiğiniz kariyerin ne kadar zengin ve kapsamlı olduğunu,tecrübelerini aktaracak konuklarımızdan dinlerken sizi merak etmeye teşvik etmek ve yeni kapılar açmanın zenginliğini, keyfini yaşatmak için tasarladık. Böylece bu upuzun gıda serüveninin önemli halkalarından olacak sizlerin, konuyu derinlemesine olduğu kadar geniş ölçekte algılamanızı sağlayarak ilgi alanlarınızın ve vizyonunuzun büyümesini istiyoruz. |
Dersin İçeriği: | Gastronomi ile İlgili Alternatif Kariyerler Tohum Satın Alma - Dağıtım Pişirme Ekipmanları & Teknikleri Marka Olmak Şef Olmak Çiftçilik - Ziraat Mühendisliği TV Programcılığı Tıp & Beslenme - Diyetisyenler & Şefler İşbirliği Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum Şarapçılık Gastronomi Festivalleri Yiyecek-İçecek Uyumu & Gastronomi Turizmi Gastrominin Türkiye Ekonomisinde Önemi |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Ders İçeriğinin Tartışılması ve ödev Konularının Belirlenmesi | Veri Yok |
2) | TV Programcılığı Şef / Tv Canlı Yayın Şefi - Sinem Çapraz | Veri yok |
3) | Tohum Tohum Bankası - Narköy / Nardane Kuşçu | Veri yok |
4) | Satın Alma - Dağıtım Macrocenter - Tülye Sekendiz & Ayşegül Talu Özkanca | Veri yok |
5) | Pişirme Ekipmanları & Teknikleri Gurvita - Bahar Şamhili Tanju | Veri yok |
6) | • Marka Olmak | Veri yok |
7) | • Şef Olmak | Veri yok |
8) | • Vize Sınavı | Veri yok |
9) | • Çiftçilik - Ziraat Mühendisliği | Veri yok |
10) | • Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum | Veri yok |
11) | • Gastronomi Festivalleri | Veri yok |
12) | • Yiyecek-İçecek Uyumu & Gastronomi Turizmi | Veri yok |
13) | • Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum | Veri yok |
14) | • Gastrominin Türkiye Ekonomisinde Önemi | Veri yok |
15) | • Şarapçılık | Veri Yok |
16) | Final Sınavı | Veri yok |
Ders Notları / Kitaplar: | Veri yok. |
Diğer Kaynaklar: | Veri yok. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||||||||||||
1) Molekül, hücre, doku ve sistemler açısından insanın doğal mekanizmasını, gelişimini ve temel yapısını tanımlar. | |||||||||||||||
2) İnsan vücudundaki anormal yapı ve mekanizmaları inceler, bilimsel araştırmalara dayalı bilgi ile açıklayabilir, bireylerin çevreleriyle olan etkileşimini göz önüne alarak hastalıkların nedenini değerlendirir. | |||||||||||||||
3) Temel ve klinik tıp bilgilerine sahiptir. | |||||||||||||||
4) Çağdaş hekimlik anlayışına uygun hasta yönetiminin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları uygular. | |||||||||||||||
5) Tanı ve tedavi için gereken mesleksel becerileri uygular. | |||||||||||||||
6) Toplumdaki yaygın hastalıklar için etkili yöntemler kullanarak ve bilimsel veri temelinde ilk aşama tedaviyi sağlar | |||||||||||||||
7) Acil durumlarda hastaların tedavisi ve ihtiyaç durumunda hastanın naklini gerçekleştirir. | |||||||||||||||
8) Koruyucu hekimlik ve adli tıp uygulamalarını bilir ve yapar | |||||||||||||||
9) Çevresel etkenlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. | |||||||||||||||
10) Ulusal Sağlık sisteminin yapı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur, | |||||||||||||||
11) Sağlık sistemleri, politikaları ve uygulamalarının birey ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. | |||||||||||||||
12) Yasal sorumlulukları ve etik kuralları tanımlar | |||||||||||||||
13) Mesleksel değerler, etik ilkeler ve yasal düzenlemelere uygun davranır, | |||||||||||||||
14) Yaşam boyu öğrenme sorumluluğunu üstlenir ve özdeğerlendirme yapar. | |||||||||||||||
15) Bilimsel projeler üretir, bilimsel toplantılara katılır ve bu toplantıların organizasyonunu sağlayabilir | |||||||||||||||
16) Güncel tıp literatürüne erişebilmek ve iletişim kurabilmek için en az bir yabancı dili iyi derecede bilir ve bilimsel çalışmaları değerlendirirken istatistik ve çeşitli bilgisayar programlarını kullanır |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Molekül, hücre, doku ve sistemler açısından insanın doğal mekanizmasını, gelişimini ve temel yapısını tanımlar. | |
2) | İnsan vücudundaki anormal yapı ve mekanizmaları inceler, bilimsel araştırmalara dayalı bilgi ile açıklayabilir, bireylerin çevreleriyle olan etkileşimini göz önüne alarak hastalıkların nedenini değerlendirir. | |
3) | Temel ve klinik tıp bilgilerine sahiptir. | |
4) | Çağdaş hekimlik anlayışına uygun hasta yönetiminin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları uygular. | |
5) | Tanı ve tedavi için gereken mesleksel becerileri uygular. | |
6) | Toplumdaki yaygın hastalıklar için etkili yöntemler kullanarak ve bilimsel veri temelinde ilk aşama tedaviyi sağlar | |
7) | Acil durumlarda hastaların tedavisi ve ihtiyaç durumunda hastanın naklini gerçekleştirir. | |
8) | Koruyucu hekimlik ve adli tıp uygulamalarını bilir ve yapar | |
9) | Çevresel etkenlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. | |
10) | Ulusal Sağlık sisteminin yapı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur, | |
11) | Sağlık sistemleri, politikaları ve uygulamalarının birey ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. | |
12) | Yasal sorumlulukları ve etik kuralları tanımlar | |
13) | Mesleksel değerler, etik ilkeler ve yasal düzenlemelere uygun davranır, | |
14) | Yaşam boyu öğrenme sorumluluğunu üstlenir ve özdeğerlendirme yapar. | |
15) | Bilimsel projeler üretir, bilimsel toplantılara katılır ve bu toplantıların organizasyonunu sağlayabilir | |
16) | Güncel tıp literatürüne erişebilmek ve iletişim kurabilmek için en az bir yabancı dili iyi derecede bilir ve bilimsel çalışmaları değerlendirirken istatistik ve çeşitli bilgisayar programlarını kullanır |
Anlatım | |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Ödev | |
Soru cevap/ Tartışma |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Gözlem | |
Bilgisayar Destekli Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 32 |
Küçük Sınavlar | 1 | 1 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 35 |