Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Tüketim sosyolojisine giriş
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
2) |
Tüketim teorileri –I
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
3) |
Tüketim teorileri -II
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
4) |
Tüketim toplumunun doğuşu ve gelişimi
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
5) |
Tüketim kültürü ve kimlik
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
6) |
Tüketim kültürü ve serbest zaman
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
7) |
Tüketim kültürü ve mekan
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
8) |
Tüketim kültürü ve alışveriş
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
9) |
Tüketim kültürü ve moda sosyolojisi
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
10) |
Tüketim kültürü ve marka sosyolojisi
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
11) |
Tüketim kültürü ve turizm
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
12) |
Tüketim kültürü ve çocuklar
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
12) |
Tüketim kültürü ve çocuklar
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı
|
13) |
Tüketim kültürü ve genç tüketiciler
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
14) |
Medya tüketimi
|
Baudrillard, J. (2004). Tüketim Toplumu. (2.baskı). Çev., Hazal Deliceçaylı-Ferda Keskin. İstanbul: Ayrıntı |
Ders Notları / Kitaplar: |
• Köse, Hüseyin .Medya ve Tüketim Sosyolojisi, Ankara: Ayraç Yayınları, 2010.
• Odabaşı, Yavuz. Postmodern Pazarlama, İstanbul: MediaCat Yayınları, 2006.
• Yanıklar, Cengiz .Tüketim Sosyolojisi, İstanbul: Birey Yayınları, 2006.
• Zorlu, Abdülkadir. Tüketim Sosyolojisi, İstanbul: Glocal Yayınları, 2006.
|
Diğer Kaynaklar: |
• Featherstone, Mike. Postmodernizm ve Tüketim Kültürü, İstanbul: Ayrıntı Yayınları, 2005.
• Yavuz Odabaşı, Tüketim Kültürü Yetinen Toplumdan Tüketen topluma, İstanbul:Sistem Yayıncılık, 1999.
• Jean Baudrillard, Tüketim Toplumu, İstanbul: Ayrıntı Yayınları, 1997. |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Edindiği kuramsal bilgilerle toplumsal olayları yorumlayabilme yetisi ve eleştirel bakış kazanır. |
5 |
2) |
Disiplinler arası çalışma yapabilmek için diğer disiplinlere ilişkin bilgi sahibi olur ve yaşam boyu öğrenmeye açık olur. |
5 |
3) |
Alanda araştırma yürütülürken verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yeterliliğine sahip olur. |
5 |
4) |
En az bir yabancı dili iyi düzeyde, bir yabancı dili ise giriş düzeyinde bilerek mezun olur. |
|
5) |
İyi bir gözlem kabiliyeti olan ve empati kurabilen bir mesleki duruş kazanır. |
|
6) |
Sosyal bilim alanında yerel, ulusal ve uluslararası verileri toplama ve araştırma yapma becerisi kazanır. |
|
7) |
Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarına alanları ile ilgili ya da toplumsal konularda açıklamalar yapabilir, onları bilgilendirir ve onlara düşüncelerini, problemleri ve çözümlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü aktarabilir. |
|
8) |
Çeşitli staj programlarını ve uygulamalı çalışmaları benimser. |
|
9) |
Kamuda ya da özel sektörde araştırmacı, danışman veya uzman olarak çalışabilecek bilgi birikimi edinir. |
|
10) |
TÜBİTAK, YÖK ve TÜBA’nın ve evrensel bilimin kabul ve teşvik ettiği etik kurallara; araştırmaları, eğitimi ve yayınları kapsamında uyar. |
|