Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | THMA208 | ||||||||
Ders İsmi: | Rooms Division Operations | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. FADİL ÖZBAĞI | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu programın ana amacı, Odalar Bölümü Operasyonları öğrencilerin kavramasını sağlamak. Bu kurs aynı zamanda öğrencilerin sadece operasyon için genel becerilerini değil, aynı zamanda yönetim becerilerini de geliştirmeyi hedefler. |
Dersin İçeriği: | Bu ders, Odalar Bölümü ile ilgili 2 temel yönetim fonksiyonunu incelemek niyetindedir. Ön Büro ve Oda ve Temizlik Bakımı Operasyonları. Öğrenciler oda satışları, tahminler, gelir bütçeleme, oda satışları analizi, maliyet ve kar durumları, kar-zarar dengesi analizi ve oda fiyatlama konularının teknikleri ve konseptleri ile tanıştırılacaklardır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Bölümün öğrencilere dersi ve bulunduğu yeri tanıtmak | |
2) | Bölümün farklı bölümlerini tanımlamak Bölümün organizasyon şemasını gösterme | |
3) | Konukların tipolojisini tanımlama | |
4) | Rezervasyon sistemini kullan Rezervasyonda farklı adımları listeleme | |
5) | Bir kayıt kartı kullanma | |
6) | Check-out etkinliklerini açıklamak Check-out ve yerleşim adımlarını listelemek | |
7) | Ön büro muhasebesini tanımlamak Gerekli hesaplamaları belirtmek | |
8) | Ara-dönem sınavı | |
9) | Temizlik için gerekli adımları listeleme Raporlama adımlarını tanımla | |
10) | Temizlik için gerekli ekipmanı kullanma | |
11) | Temizlik için gerekli ekipmanı kullanma | |
12) | Odaların fiyatlandırılmasını formüle etmek Öngörmeyi gösterme Odaların gelecekteki fiyatlandırmasını tahmin etmek | |
13) | Misafir ilişkilerinin önemini tanımlamak | |
14) | Oda bölümü bölümünün etkinliklerini özetleyin | |
15) | Final Sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders slaytları |
Diğer Kaynaklar: | Hocanın önerdiği kaynaklar |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | 4 |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | 5 |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | 4 |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | 2 |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | 5 |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | 4 |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | 5 |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | 5 |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek | 5 |
Alan Çalışması |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 160 |
Ara Sınavlar | 1 | 12 |
Final | 1 | 15 |
Toplam İş Yükü | 235 |