Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce) | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | MCAC213 | ||||||||
Ders İsmi: | Catering Service | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. SEMRA ORAK | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. ZEYNEP YAMAK |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı ikram malzemelerini korunması kurallarını bilmek,ikram servis çeşitlerini bilmek, Uçuş boyunca yolcu memnunıyetını sağlamayı hedefleyecek şekilde ikram, malzeme ve şekillerini anlamak.Yolcu tipine gore servisi ve ikram malzemelerini bilmektir. |
Dersin İçeriği: | Uçakta servis ve önemi, ikram planlaması, ikram malzemelerinin tanıtımı ve korunması hakkında bilgiler verilecek, servis prosedürleri, yolcu niteliklerine göre verilen servis çeşitleri incelenecektir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | "• Dersin genel hatlarıyla öğrencilere anlatılması " | |
2) | "• İkramın tarihçesini değerlendirir. • Uçuşta ikramı değerlendirir. • İkram malzemelerini değerlendirir. • İkram malzemelerinin önemini tartışır. • İkram veriliş nedenlerini analiz eder." | |
3) | "• İkram malzemelerini analiz eder. • İkram malzemelerinin yapısını ve korunmasını tartışır. • İkram malzemelerinin çeşitlerini değerlendirir. • İkram planlamasında ana faktörleri tartışır. • İkram malzemelerinin teslim alınması, kontrolü,yükleme ve teslimat esnasında dikkat edilecek detayları değerlendirir. " | |
4) | "• Servisi tanımlar • Yolcu niteliğine gore servis çeşitlerini analiz eder. • Standart servis şekillerini tanımlar. " | |
5) | "• Yolcu tipine göre özel yemekleri analiz eder. • Özel yemeklerin yüklenmemesi durumunda neler yapılması gerektiğini tartışır. • Özel yemek ve içeriklerini tanımlar. " | |
6) | "• Servis sırasında yapılması gerekenleri tanımlar. • Standart masa düzenini analiz eder. • Servis kalitesini yükselten faktörleri analiz eder. • Servis sırasında yolcu şikayetinin çözümünde temel stratejileri tanımlar. " | |
7) | "• Galley malzemelerini değerlendirir. • Bardak çeşitlerini tanımlar • Trolley çeşitlerini analiz eder." | |
8) | "• VİZE SINAVI" | |
9) | "• İçecek servisinde kullanılan bardakları değerlendirir. • İçki çeşitlerini tanımlar • İçki çeşitlerine gore servisi tanımlar " | |
10) | "• Damıtık /distile içkileri tanımlar. • Mayalı/fermente içkileri tanımlar. • Aperatif içkileri analiz eder." | |
11) | "• Ekonomi sınıfı içki servisini analiz eder. • Business sınıf içki sınıfı içki servisini analiz eder. • First class içki servisini değerlendirir." | |
12) | "• Peynirin serviste önemini tanımlar • Peynir çeşitlerini tanımlar • Dünya peynirlerinin içeriklerini analiz eder." | |
13) | "• Dünya kültürünü değerlendirir. • Dünya kültürünün serviste önemini analiz eder. • Dünya kültürünün ikramda önemini tanımlar. " | |
14) | "• Dünya kültürünü değerlendirir. • Dünya kültürünün serviste önemini analiz eder. • Dünya kültürünün ikramda önemini tanımlar. " | |
15) | Final Sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Havayolları Dokümanları IATA-ICAO Dokümanları |
Diğer Kaynaklar: | Havayolları Dokümanları IATA-ICAO Dokümanları |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||
1) 1.Sivil Havacılık sektöründe çalışırken bireysel olarak grup içinde sorumluluk alabilir. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | 1.Sivil Havacılık sektöründe çalışırken bireysel olarak grup içinde sorumluluk alabilir. | 5 |
Anlatım | |
Ders | |
Okuma | |
Ödev | |
Teknik gezi | |
Uygulama (Modelleme, Tasarım, Maket, Simülasyon, Deney vs.) |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Ödev | |
Uygulama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Uygulama | 14 | 2 | 28 |
Arazi Çalışması | 1 | 3 | 3 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 3 | 42 |
Ödevler | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 145 |