Turizm ve Otel İşletmeciliği | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | CORE201 | ||||||||
Ders İsmi: | Pre-Intermediate Academic Written English | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | EN | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. ÖZLEM GÖKKURT | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. NESLİ YAĞMUR AVUTMAN Öğr.Gör. CEM AKSİNER Öğr.Gör. B.Öğretim Elemanı Öğr.Gör. VOLGA KURBANZADE |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu ders öğrencilerin okuma ve yazma becerileriniA2 düzeyinde geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. |
Dersin İçeriği: | This pre-intermediate course provides students with reading practice that allows them to expand their reading skills through exposure to historical, descriptive, and opinion compositions. Skills covered include finding the main idea and supporting details, recognizing comparisons, predicting before reading and identifying inferences. The writing portion covers skills like expressing opinions as well as making comparisons, writing compound sentences, describing processes, and developing questions for surveys. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Tanışma ve Dersin Tanıtımı | Leap 1 Reading Writing |
2) | Okuma Parçası- 1 sayfa: 4-9 " Never too Late to Learn" Focus on Writing sayfa:9-10 | Leap 1 Reading Writing |
3) | Okuma Parçası-1 sayfa:23-28 " Significant Positive Change" Focus on Writing sayfa:34 | Leap 1 Reading Writing |
4) | Genel Tekrar | Leap 1 Reading Writing |
5) | Okuma Parçası- 1 sayfa: 43-48 "A Women's Business" Focus on Writing sayfa:49 | Leap 1 Reading Writing |
6) | Okuma Parçası-1 sayfa:.63-69"From Horses to E-mail" Focus on Writing sayfa:74 | Leap 1 Reading Writing |
7) | Genel Tekrar | Leap 1 Reading Writing |
8) | Ara Sınav | |
9) | Okuma Parçası- 1 sayfa: 83-89 "Smaller, Faster, and Cheaper" Focus on Writing sayfa:94 | Leap 1 Reading Writing |
10) | Okuma Parçası-1 sayfa:103-109 "Are You Shaped by Nature or Nurture?" Focus on Writing sayfa:120 | Leap 1 Reading Writing |
11) | Genel Tekrar | Leap 1 Reading Writing |
12) | Okuma Parçası-1 sayfa:123-129 "A Robot that You Can Swallow" Focus on Writing sayfa:133-134 | Leap 1 Reading Writing |
13) | Okuma Parçası-1 sayfa:143-149 "Predicting the Future" Focus on Writing Sayfa:155-156 | Leap 1 Reading Writing |
14) | Genel Tekrar | Leap 1 Reading Writing |
15) | FİNAL HAFTASI | Leap 1 Reading Writing |
16) | FİNAL HAFTASI |
Ders Notları / Kitaplar: | Leap-1 Pre-Intermediate Reading and Writing |
Diğer Kaynaklar: | Online materials and worksheets |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||||||||
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | ||||||||||||||||
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | ||||||||||||||||
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | ||||||||||||||||
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | ||||||||||||||||
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | ||||||||||||||||
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | ||||||||||||||||
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||||||||||
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | ||||||||||||||||
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek | |
2) | Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak | |
3) | Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek | |
4) | Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak | |
5) | Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek | |
6) | Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak | |
7) | Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek | |
8) | Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek | |
9) | Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
Anlatım | |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Ders | |
Grup çalışması ve ödevi | |
Ödev | |
Soru cevap/ Tartışma | |
Web Tabanlı Öğrenme |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Ödev | |
Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 1 | % 15 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final | 1 | % 40 |
Yazma Ödev Dosyası | 1 | % 15 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 60 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 40 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 55 |
Ödevler | 16 | 42 |
Ara Sınavlar | 16 | 16 |
Final | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü | 128 |