Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Tanışma, Ders içeriğinin paylaşılması, Kültürlerarası Psikolojiye Genel Bakış |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
2) |
Kültürel Psikolojiye Giriş |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
3) |
Kültür Kavramı ve Farklı Kültür Tanımları |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
4) |
Kültürel Psikolojide Araştırma, Yöntem ve Kuram |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
5) |
Kültürlerarası Benzerlik ve Farklılıklar: Bireysel Gelişim |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
6) |
Sosyal Davranış |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
7) |
Ara Sınav |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
8) |
Kişilik |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
9) |
Ara Sınav |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
10) |
Kültürleşme |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
11) |
Kültürlerarası İlişkiler |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
12) |
Kültürlerarası İlişkiler |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
13) |
Öğrencileri sunumlar aracılığıyla değerlendirmek |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
14) |
Öğrencileri sunumlar aracılığıyla değerlendirmek |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
15) |
Öğrencileri sunumlar aracılığıyla değerlendirmek |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
16) |
Final |
Dersi veren öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
Ders Notları / Kitaplar: |
Berry, J.W., Poortiga,Y.H, Breugelmans, S.M., Chasiotis,A., Sam, D.L. (2015). Kültürlerarası Psikoloji, 3. ed., Çev. Ed.: Doç. Dr. Leman Pınar Tosun, Nobel Yayınları, Ankara |
Diğer Kaynaklar: |
Berry, J.W., Poortiga,Y.H, Breugelmans, S.M., Chasiotis,A., Sam, D.L. (2015). Kültürlerarası Psikoloji, 3. ed., Çev. Ed.: Doç. Dr. Leman Pınar Tosun, Nobel Yayınları, Ankara |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
|
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
|
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
|
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
|
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
|
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
|
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
|