Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
• Represent the syllabus of the course
• Explain the learning objectives and requirements of the course |
: assigned reading for next class session |
2) |
• Represent health psychology and its basic concerns |
assigned reading for next class session |
3) |
• Continue to represent health psychology and its basic concerns |
assigned reading for next class session |
4) |
• Represent the theories and models of behavior and behavior change |
assigned reading for next class session
|
5) |
• Represent coping and social support within the framework of health psychology |
assigned reading for next class session
|
6) |
• Represent pain within the framework of health psychology |
assigned reading for next class session |
7) |
• Assess students through midterm exam |
assigned reading for next class session |
8) |
Sexual Health |
assigned reading for next class session |
9) |
• Represent how health psychology area handles food and eating issues |
: assigned reading for next class session |
10) |
• Represent how health psychology area handles alcohol drinking issues |
: assigned reading for next class session |
11) |
• Represent how health psychology area handles smoking issues |
assigned reading for next class session |
12) |
• Represent how health psychology area handles physical activity and exercise issues |
assigned reading for next class session |
13) |
• Represent how health psychology area handles environment issues |
assigned readings for the final exam |
14) |
FINAL EXAM |
FINAL EXAM |
Ders Notları / Kitaplar: |
• Marks, D.F., Muraay, M., Evans, B. & Estacio, E.V. (2011). Health Psychology: Theory, Research and Practice, Third Edition. London: Sage.
• Okyayuz, Ü.H. (1999). Sağlık Psikolojisi. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları.
|
Diğer Kaynaklar: |
• Marks, D.F., Muraay, M., Evans, B. & Estacio, E.V. (2011). Health Psychology: Theory, Research and Practice, Third Edition. London: Sage.
• Okyayuz, Ü.H. (1999). Sağlık Psikolojisi. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları.
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
|
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
|
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
|
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
|
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
|
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
|
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
|