İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (YL) (Tezli)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (YL) (Tezli)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Kabul Koşulları

Üniversitelerin “Çocuk Gelişimi Lisans Programlarından” mezun olan bireylerin, İstanbul Okan Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na başvurmaları uygundur.
Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim, Okul Öncesi Öğretmenliği ve enstitü yönetim kurulunca uygun görülen diğer lisans programlarından mezun olan bireyler bilimsel hazırlık programını tamamlamaları koşulu ile tezli yüksek lisans programına kabul edilir.
“Tezli Yüksek Lisans” programına başvurabilmek için adayların, lisans not ortalaması 4 üzerinden en az 2.5 olmak üzere lisans diplomasına, “Eşit Ağırlık” puan türünden 55 puandan az olmamak üzere ALES puanına sahip olmaları ve mülakat sınavından başarılı olmaları gerekir.

Adayların genel başarı notu ALES notunun %50’si, mülakat değerlendirmesinde 100 üzerinden alınan notun % 30’u ve lisans not ortalamasının %20’si alınarak toplam puan hesaplanır.