İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar SosyolojiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Sosyoloji
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Yeterlilik Koşulları ve Kurallar

Sosyoloji Bölümü lisans programı çerçevesinde eğitim ve öğretimini tamamlayan öğrenciler bir dizi program yeterliliğine sahip olarak mezun olmaktadır. Buna göre, Sosyoloji Bölümü mezunu, sosyoloji tarihi ve sosyoloji alanında üretilen farklı kuramlar hakkında bilgi sahibi olur ve bu kuramsal yaklaşımları kullanarak tarihin değişik dönemlerinde toplumsal yapıları, ilişkileri ve süreçleri analiz ederek yorumlayabilir. Ayrıca, bölümün mezunu olan kişiler sosyoloji disipliniyle farklı sosyal bilim disiplinleri arasındaki ilişkileri açıklayarak, disiplinler arası bir yaklaşımı geliştirme becerisine sahip olur. Sosyoloji lisans programı çerçevesinde farklı konularda sosyal araştırmaları planlama, uygulama ve veri analiz etme yeterliliği kazandırılır. Öğrenciler, farklı metodolojik perspektifler ışığında bilimsel ve etik ilkeleri uygun bir bilimsel araştırmanın nasıl gerçekleştirileceğini öğrenirler. Öğrenciler ayrıca mezuniyet sonrasında da büyük önem taşıyan takım çalışması konusunda bilgi ve becerilerini artırır.

Sosyoloji Bölümünden mezun olanlara “Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Lisans Diploması” ve “Sosyolog” unvanı verilmektedir.