İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Bankacılık ve Finans (İngilizce)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Bankacılık ve Finans (İngilizce)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Bankalar, finansal piyasaların önemli oyuncularıdır, hane halkı ve işletmelerin fon ihtiyaçlarını karşılamakta ve tüm finansal işlemlere aracılık etmektedirler. Günümüzde Bankacılık ve Finans piyasalarında yaşanan gelişmelerin takip edilerek çeşitli öngörülerle para ve sermaye piyasası araçlarının yönetiminde etkinlik sağlamak büyük önem kazanmaktadır.

Okan Bankacılık ve Finans Bölümünün amacı, sürekli gelişen ve değişen piyasa şartlarına göre kendini yenilemeyi bilen, girişimci, dinamik ve analitik düşünce becerisine sahip mezunlar yetiştirerek, reel sektöre ve finans sektörüne nitelikli adaylar kazandırmaktır. Lisans programımızda tamamı İngilizce dilinde verilen dersler ile ekonomi, finans, para, banka, hukuk, istatistik ve muhasebe bilgilerinin Finans ve Strateji Laboratuvarlarımızda uygulamaya yönelik eğitimler ile desteklenmesi mezunlarımıza, yalnız yurtiçinde değil uluslararası Bankacılık ve Finans piyasalarında da yüksek rekabet gücü kazandırmaktadır.