İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (YL) (Tezli)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (YL) (Tezli)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Program Eğitim Hedefleri

(Programın amacı doğrultusunda belirlenen hedefler aşağıda belirtilmiştir.)
1 Tezli yüksek lisans programımız; öğrencilerimizin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgilere erişme, bilgiyi derleme, yorumlama ve değerlendirme yeteneği kazanmalarını destekler.
2 Programımız; öğrencilerimizin 0-18 yaşlar arasındaki normal gelişim gösteren, özel gereksinimli, akut ve kronik hastalığı olan, korunmaya muhtaç ve gelişimsel risk altındaki çocukların tüm gelişim alanlarını (bilişsel, dil, motor/hareket, sosyal, duygusal, özbakım) değerlendirebilme, gelişimsel tarama ve tanımlama yapabilme yetilerinin gelişimini destekler.
3 Programımız; öğrencilerimizin çocukların gelişim düzeyi, ilgi ve gereksinimlerine uygun gelişimsel destek, eğitim ve müdahale programları hazırlayabilmelerini, uygulayabilmelerini ve değerlendirebilmelerini destekler.
4 Programımız; öğrencilerimizin çocuğa ve çocuğun ailesine “Çocuk ve Aile Merkezli” uygulamalarla gereksinimleri doğrultusunda danışmanlık hizmeti verebilme yetisi kazanmalarını destekler.
5 Programımız; Öğrencilerimizin Çocuklarla ve aileleri ile çalışan tüm profesyonellerle işbirliği içerisinde çalışarak topluma nitelikli hizmet sunabilen yüksek donanımlı “Çocuk Gelişimi Uzmanı” yetiştirmeyi hedefler.
6 Eğitim süreci; öğrencilerimizin mezun olduktan sonra ulusal ve uluslararası platformlarda “Çocuk Gelişimi” mesleğini çocukların, ailelerin, toplumun yüksek yararını gözeterek, ayırım yapmadan, demokrasi ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yürütebilmeleri ilkesi dikkate alınarak düzenlenmektedir.
7 Hedefimiz; Öğrencilerimizin “İş Yaşamına En Yakın” üniversite olan İstanbul Okan Üniversitesi’ nden nitelikli eğitim alarak “Yüksek Lisans” derecesi ile mezun olabilmeleri ve iş yaşamına güvenle adım atabilmeleri için gereken çok yönlü desteği vermek ve mezunlarımızın sağlık, eğitim, adalet, sosyal hizmetler ve diğer sektörlerde başarı ile görev yapabilmelerine temel oluşturmaktır.