Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
• İşlevsel besinlerin (fonksiyonel gıda) tanımlanması, Türkiye ve dünyadaki ilgili standartlar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
2) |
• Türkiye ve dünyadaki fonksiyonel gıdalar
|
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
3) |
• Fonksiyonel gıdaların insan sağlığının korunması ve hastalıkların önlenmesindeki rolü |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
4) |
• Fonksiyonel gıdaların güvenliği ve toksisitesi |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
5) |
• Probiyotik ve prebiyotikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
6) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
7) |
VİZE SINAVI |
Tüm dokumanın çalışılması |
8) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
9) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
10) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
11) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
12) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
13) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
14) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
Ders Notları / Kitaplar: |
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
Reading material will be given on weekly basis . |
Diğer Kaynaklar: |
- Noomhorm, A., Ahmad, I., Kumar Anal, A., Functional Foods and Dietary Supplements, Processing Effects and Health Benefits, 2014, Wiley Blackwell.
- Nutraceuticals and Functional Foods in Human Health and Disease Prevention, Bagchi, D., Preuss, H.G., Swaroop, A., 2016, CRC Press, Taylor&Francis Group.
- Watson, R.R., Nutrition and Functional Foods for Healthy Eating, 2017, Academic Press, Elsevier Inc.
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. |
|
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
|
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
|
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
|
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
|