Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
• İşlevsel besinlerin (fonksiyonel gıda) tanımlanması, Türkiye ve dünyadaki ilgili standartlar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
2) |
• Türkiye ve dünyadaki fonksiyonel gıdalar
|
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
3) |
• Fonksiyonel gıdaların insan sağlığının korunması ve hastalıkların önlenmesindeki rolü |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
4) |
• Fonksiyonel gıdaların güvenliği ve toksisitesi |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
5) |
• Probiyotik ve prebiyotikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
6) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
7) |
VİZE SINAVI |
Tüm dokumanın çalışılması |
8) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
9) |
• Besinlerdeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
10) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
11) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
12) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
13) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
14) |
• Hastalıkları önleme ve tedavide kullanılan fonksiyonel gıdalar |
Kitaptan istenen bölümleri, ilgili makale ve standartları okuma. |
Ders Notları / Kitaplar: |
Ders notları haftalık olarak verilecektir.
Reading material will be given on weekly basis . |
Diğer Kaynaklar: |
- Noomhorm, A., Ahmad, I., Kumar Anal, A., Functional Foods and Dietary Supplements, Processing Effects and Health Benefits, 2014, Wiley Blackwell.
- Nutraceuticals and Functional Foods in Human Health and Disease Prevention, Bagchi, D., Preuss, H.G., Swaroop, A., 2016, CRC Press, Taylor&Francis Group.
- Watson, R.R., Nutrition and Functional Foods for Healthy Eating, 2017, Academic Press, Elsevier Inc.
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Alanındaki konuları tartışmada özgün görüşleri savunabilme, Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyip değiştirip geliştirebilme |
|
1) |
Alanı ile ilgili yeni gelişmeler ve olası sorunlara yaratıcı ve eleştirel düşünme yöntemi ile akılcı çözümler geliştirerek karar verme yetisini arttırır. |
|
2) |
Öğrencinin almış olduğu yüksek lisans eğitimi ile ilişkili olarak daha gelişmiş ve ileri düzeyde bilgileri güncel ve özgün bir şekilde araştırıp, düşünüp tartışarak uzmanlık düzeyini geliştirebilme, özgünleştirebilme ve derinleştirme becerisine ulaşmak. |
|
3) |
Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme. |
|
5) |
Multidisipliner çalışma becerilerini geliştirme ve disiplinlerarası sorunların çözülmesinde pratik yaklaşımlar sağlama ve burada ekibe lider olabilmek. |
|
7) |
alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme, bu sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini iyi kullanabilme ve yaşadığı toplumun bilgi toplumu olmasına ve bunu sürdürebilmesine katkı sağlama |
|