Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | GST435 | ||||||||
Ders İsmi: | Prontotour ile Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. İLKAY GÖK | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Gastronomi ve turizm sektörünü ilgilendiren yazı ve görsellerin nasıl üretilebileceğini, sosyal medya ve blog yönetiminin nasıl yapılması gerektiği konularınında teorik ve uygulamalı çalışmalar yapılacak. |
Dersin İçeriği: | Ders İZlencesi Metodoloji SEO CMS Platform Content Vize Sınavı blogger Content marketing Terminoloji oluşturma Ünlü yazarlar Saha incelemesi Genel Tekrar |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Konaklamalı sahada uygulama – (Turistik bir bölgeye gezi) | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
1) | • Ders başlangıcında ders izlencesinin dağıtılması, • Öğrencilere dersin içeriğinin anlatılması, • Tanışma • Beklentilerin paylaşılması, • Ödev konularının dağıtılması ve öğrenciler tarafından seçimi | Ders izlencesini gözden geçirme |
2) | İçerik nedir, yazılı ve görsel içerik nasıl oluşturulur? | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
3) | SEO (Arama motoru optimizasyonu) uyumlu içerik nasıl üretilir? | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
4) | WordPress, Joomla, Magento gibi platformlar nasıl çalışır? | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
5) | Görsel (Fotoğraf ve Video) ve yazılı içerik oluşturma | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
6) | Sosyal medya ve blogda görsel (Fotoğraf ve Video) içerik oluşturma | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
7) | Sosyal medya ve blogda yazılı içerik oluşturma | Veri yok |
8) | Vize Sınavı | Veri yok |
9) | Konuk blogger ile tanışma, deneyim paylaşımı | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
10) | Influencer ve içerik odaklı pazarlama | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
10) | Influencer ve içerik odaklı pazarlama | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
11) | Gastronomi ve seyahat terminolojisi | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
12) | Yerli ve yabancı gastronomi yazarlarını yakından tanıma | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
14) | Tur programlarında gastronomi | Bir sonraki ders için belirlenen okumaları yapma |
15) | • Genel tekrar yapılması. • Öğrencilerin sorularının cevaplanması. | Veri yok |
16) | Final Sınavı | Veri yok |
Ders Notları / Kitaplar: | Veri yok. |
Diğer Kaynaklar: | Veri yok. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
8 |
9 |
4 |
5 |
6 |
7 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||||||
1) Kapatılan Bölüm |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Kapatılan Bölüm |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Okuma | |
Ödev | |
Rapor Yazma | |
Soru cevap/ Tartışma | |
Uygulama (Modelleme, Tasarım, Maket, Simülasyon, Deney vs.) |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Ödev | |
Uygulama | |
Raporlama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 48 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 50 |