Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Metodoloji |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
1) |
Araştırmada Pratik ve Etik Konular |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
2) |
Araştırma Sorusu Oluşturma ve Araştırma Desenleri |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
3) |
Literatür Nasıl Taranır /APA formatı |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
4) |
Araştırma Önerilerinin Sunumu ve Değerlendirilmesi |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
5) |
Örnekleme ve Veri Toplama Yöntemleri |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
6) |
Projeler için Kullanılacak Ölçeklerin Değerlendirilmesi |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
7) |
Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Giriş |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
8) |
Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Metodoloji |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
9) |
Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Sonuçlar ve Tartışma /Raporun Giriş Bölümünün Sunulması |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
10) |
Veri Analizleri /Raporun Metodoloji Bölümünün Sunulması |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
11) |
Veri Analizleri |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
12) |
Veri Analizlerinin Sunulması |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
13) |
Projelerin Sunumu |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
14) |
Projelerin Sunumu |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
15) |
14 hafta boyunca derste işlenen bütün konular |
Dersin öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek |
|
2) |
Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak |
|
3) |
Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek |
|
4) |
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak |
|
5) |
Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek |
|
6) |
Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak |
|
7) |
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
8) |
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek |
|
9) |
Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek |
|