PSY304 Field Studies II İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Turizm ve Otel İşletmeciliğiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: PSY304
Ders İsmi: Field Studies II
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
2 2 3 6
Öğretim Dili:
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Üniversite Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Lisans TYYÇ:6. Düzey QF-EHEA:1. Düzey EQF-LLL:6. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr.Öğr.Üyesi ZEYNEP HALE AKSUNA
Dersi Veren(ler):
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu dersin amacı öğrencilerin ampirik bir çalışma desenleyerek uygulamaya geçirmesidir.
Dersin İçeriği: Bu ders, öğrencilerin ampirik bir çalışma desenleyerek uygulamaya geçirmesini içermektedir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) Bağımsız bir araştırma projesini uygulamaya geçirmek için - öneri aşamasından raporlama aşamasına kadar ki tüm süreci kapsayacak şekilde- gerekli bilgi ve beceriyi kazanmak.
2) Araştırma sorusu hazırlama, ilgili literatürü tarama ve değerlendirme, araştırma önerisi sunma konusunda bilgi ve beceri kazanmak.
3) Araştırma için veri toplama, toplanan veriyi analiz etme ve araştırmayı raporlamayı öğrenmek.
4) Bağımsız olarak psikoloji alanında bilimsel araştırma yapabilecek, bilimsel makale yazarak ve sonuçları yorumlayarak tartışabilecek düzeye getirebilmek.
5) Alanda yapılmış araştırmalarla ilgili okuma yapma ve tartışma becerisi ve alışkanlığı kazanmak.
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Araştırmada Pratik ve Etik Konular Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
2) Araştırma Sorusu Oluşturma ve Araştırma Desenleri Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
3) Literatür Nasıl Taranır /APA formatı Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
4) Araştırma Önerilerinin Sunumu ve Değerlendirilmesi Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
5) Örnekleme ve Veri Toplama Yöntemleri Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
6) Projeler için Kullanılacak Ölçeklerin Değerlendirilmesi Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
7) Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Giriş Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
8) Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Metodoloji Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
9) Projeler için Veri Toplama/ Araştırmanın Raporlanmasında Sonuçlar ve Tartışma /Raporun Giriş Bölümünün Sunulması Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
10) Veri Analizleri /Raporun Metodoloji Bölümünün Sunulması Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
11) Veri Analizleri Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
12) Veri Analizlerinin Sunulması Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
13) Projelerin Sunumu Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
14) Projelerin Sunumu Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
15) Tekrar Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler
16) Final Dersin sorumlu öğretim görevlisinin notları ve ilgili makaleler

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: • Meltzoff, J. (1998). Critical Thinking about Research. Washington DC. : American Psychological Assocation.
• Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzu (5. Baskı). Çev. Cenk Pamay. İstanbul: Kaknüs Yayınları.
Diğer Kaynaklar: • Meltzoff, J. (1998). Critical Thinking about Research. Washington DC. : American Psychological Assocation.
• Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzu (5. Baskı). Çev. Cenk Pamay. İstanbul: Kaknüs Yayınları.

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

5

Program Kazanımları
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım
Beyin fırtınası /Altı şapka
Bireysel çalışma ve ödevi
Ders
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Rapor Yazma
Soru cevap/ Tartışma

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)
Ödev
Bireysel Proje
Sunum
Raporlama

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ödev 1 % 5
Sunum 1 % 10
Projeler 1 % 40
Final 1 % 40
Rapor Teslimi 1 % 5
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 60
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 40
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 3 9 27
Sunum / Seminer 1 20 20
Proje 1 45 45
Ödevler 1 20 20
Rapor Teslimi 1 20 20
Final 1 48 48
Toplam İş Yükü 180