Muhasebe ve Denetim | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | GST235 | ||||||||
Ders İsmi: | Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Bahar |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. SEBAHAT ELIF TAPAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. SEBAHAT ELIF TAPAN Doç. Dr. İLKAY GÖK |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersi, bir meslektaşınız olarak seçtiğiniz kariyerin ne kadar zengin ve kapsamlı olduğunu,tecrübelerini aktaracak konuklarımızdan dinlerken sizi merak etmeye teşvik etmek ve yeni kapılar açmanın zenginliğini, keyfini yaşatmak için tasarladık. Böylece bu upuzun gıda serüveninin önemli halkalarından olacak sizlerin, konuyu derinlemesine olduğu kadar geniş ölçekte algılamanızı sağlayarak ilgi alanlarınızın ve vizyonunuzun büyümesini istiyoruz. |
Dersin İçeriği: | Gastronomi ile İlgili Alternatif Kariyerler Tohum Satın Alma - Dağıtım Pişirme Ekipmanları & Teknikleri Marka Olmak Şef Olmak Çiftçilik - Ziraat Mühendisliği TV Programcılığı Tıp & Beslenme - Diyetisyenler & Şefler İşbirliği Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum Şarapçılık Gastronomi Festivalleri Yiyecek-İçecek Uyumu & Gastronomi Turizmi Gastrominin Türkiye Ekonomisinde Önemi |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Ders İçeriğinin Tartışılması ve ödev Konularının Belirlenmesi | Veri Yok |
2) | TV Programcılığı Şef / Tv Canlı Yayın Şefi - Sinem Çapraz | Veri yok |
3) | Tohum Tohum Bankası - Narköy / Nardane Kuşçu | Veri yok |
4) | Satın Alma - Dağıtım Macrocenter - Tülye Sekendiz & Ayşegül Talu Özkanca | Veri yok |
5) | Pişirme Ekipmanları & Teknikleri Gurvita - Bahar Şamhili Tanju | Veri yok |
6) | • Marka Olmak | Veri yok |
7) | • Şef Olmak | Veri yok |
8) | • Vize Sınavı | Veri yok |
9) | • Çiftçilik - Ziraat Mühendisliği | Veri yok |
10) | • Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum | Veri yok |
11) | • Gastronomi Festivalleri | Veri yok |
12) | • Yiyecek-İçecek Uyumu & Gastronomi Turizmi | Veri yok |
13) | • Yemek Kitabı Yazarlığı, Menü Planlaması - Sofra-Tabak Uyumu & Sunum | Veri yok |
14) | • Gastrominin Türkiye Ekonomisinde Önemi | Veri yok |
15) | • Şarapçılık | Veri Yok |
16) | Final Sınavı | Veri yok |
Ders Notları / Kitaplar: | Veri yok. |
Diğer Kaynaklar: | Veri yok. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||
1) Muhasebe alanında ulusal mevzuat ve uluslararası finansal raporlama standartlarına vakıf olunması, | ||||||||
2) Standartlara uygun finansal tablolar hazırlanabilmesi, yorumlanabilmesi | ||||||||
3) Yönetime finansal veri sağlanabilmesi | ||||||||
4) Muhasebe ve Denetim , alandaki değişim sürecine adapte olmak için gereken bilgi ve beceriyi katılımcılarına sağlayarak, denetim sektöründe tercih edilen bir donanıma sahip olmalarını amaçlamaktadır | ||||||||
5) Bu programdan mezun olanlar, akademik kariyerlerine devam edebilecekleri gibi, Muhasebe Denetim Uzmanlığı yeterliliğini kazanmış olarak iş dünyasının önde gelen şirketlerinde de finans, muhasebe, denetim ve raporlama bölümlerinde yönetici konumunda bulunabilirler. | ||||||||
6) Sürekli değişen iş hayatında, muhasebe ve denetim ilke ve uygulamalarını, analitik araçların yardımıyla değerlendirebilmek. | ||||||||
7) Bilgisayar ve gerekli paket programı kullanımı becerisine sahip olmak. | ||||||||
9) İş etiği ve sosyal sorumluluk konularında bilince sahip olmak. | ||||||||
10) Muhasebenin ve denetimin temel ilkelerini anlamak ve gerekli ilkeleri iş yaşamına uygulayabilmek. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Muhasebe alanında ulusal mevzuat ve uluslararası finansal raporlama standartlarına vakıf olunması, | |
2) | Standartlara uygun finansal tablolar hazırlanabilmesi, yorumlanabilmesi | |
3) | Yönetime finansal veri sağlanabilmesi | |
4) | Muhasebe ve Denetim , alandaki değişim sürecine adapte olmak için gereken bilgi ve beceriyi katılımcılarına sağlayarak, denetim sektöründe tercih edilen bir donanıma sahip olmalarını amaçlamaktadır | |
5) | Bu programdan mezun olanlar, akademik kariyerlerine devam edebilecekleri gibi, Muhasebe Denetim Uzmanlığı yeterliliğini kazanmış olarak iş dünyasının önde gelen şirketlerinde de finans, muhasebe, denetim ve raporlama bölümlerinde yönetici konumunda bulunabilirler. | |
6) | Sürekli değişen iş hayatında, muhasebe ve denetim ilke ve uygulamalarını, analitik araçların yardımıyla değerlendirebilmek. | |
7) | Bilgisayar ve gerekli paket programı kullanımı becerisine sahip olmak. | |
9) | İş etiği ve sosyal sorumluluk konularında bilince sahip olmak. | |
10) | Muhasebenin ve denetimin temel ilkelerini anlamak ve gerekli ilkeleri iş yaşamına uygulayabilmek. |
Anlatım | |
Beyin fırtınası /Altı şapka | |
Ödev | |
Soru cevap/ Tartışma |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sözlü sınav | |
Gözlem | |
Bilgisayar Destekli Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 32 |
Küçük Sınavlar | 1 | 1 |
Ara Sınavlar | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 35 |