Dersin Amacı: |
At the end of this course students will be able to
1. Demonstrate a basic engineering knowledge.
2. Demonstrate an understanding of Heat and mass transfer, basic principles developed and illustrated with problems from food engineering practice, modes of heat transfer: conduction, convection, radiation;
3. Show team work.
4. Represent own ideas clearly and concisely.
5. Apply principles and generalization already learned to new problems and situations
|
Dersin İçeriği: |
Heat and mass transfer, basic principles developed and illustrated with problems from food engineering practice, modes of heat transfer: conduction, convection, radiation; conduction: fundamental principles and equations, steady and unsteady conduction; convection: fundamental principles and equations, forced and natural convection; radiation: fundamental principles and equations, radiation heat transfer; mass transfer: fundamental principles, mass diffusion and convective mass transfer. |
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Heat and mass transfer, basic principles developed and illustrated with problems from food engineering practice |
- |
2) |
Modes of heat transfer: conduction, convection, radiation |
Solving of Examples 3-1, 3-2, 3-3, 3-6, 3-7, 3-9 |
3) |
conduction: fundamental principles and equations |
Solving of Examples 4-1, 4-3, 4-4, 4,5 |
4) |
conduction: steady conduction |
Repetition of specific objectives |
5) |
conduction: unsteady conduction |
Solving of Examples 4-11, 7-1 |
6) |
convection: fundamental principles and equations, forced and natural convection |
Solving of Examples 7-2, 7-3, 7,5, 7-6 |
8) |
convection: forced and natural convection |
Solving of Examples 8-1, 8-3, 8-4, 8-6 |
9) |
radiation: fundamental principles and equations |
Repetition of specific objectives |
10) |
radiation: radiation heat transfer |
Repetition of specific objectives |
11) |
mass transfer: fundamental principles |
Solving of Examples 11-1, 11-2, 11-3, 11-4, 11-5 |
12) |
mass transfer: mass diffusion transfer |
Gaseous drinks |
13) |
mass transfer: convective mass transfer problems from food engineering practice |
Solving of Examples 14-10, |
14) |
mass transfer: convective mass transfer problems from food engineering practice |
Solving of Examples 14-10, 14-11 |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir. |
5 |
2) |
Matematik, fen bilimleri ve kendi alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanır. |
5 |
3) |
Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. |
5 |
4) |
Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular. |
4 |
5) |
Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır. |
5 |
6) |
Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar sonuçları analiz eder ve yorumlar. |
5 |
7) |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır. |
5 |
8) |
Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır. |
5 |
9) |
Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır. |
4 |
10) |
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler. |
5 |
11) |
Matematik, fen bilimleri ve kendi alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanır. |
5 |
12) |
Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. |
5 |
13) |
Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular. |
5 |
14) |
Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır. |
5 |
15) |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır. |
5 |
16) |
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
4 |
17) |
Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar; bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır. |
5 |
18) |
Teknik resim kullanarak iletişim kurar. |
|
19) |
Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır. |
|
20) |
Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olur; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olur ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir. |
|
21) |
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir. |
|
22) |
Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahiptir. |
|
23) |
Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olduğunu gösterir; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkındadır ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibidir. |
|