İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Gıda Mühendisliği (İngilizce)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gıda Mühendisliği (İngilizce)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA111 Atatürk Principles and The History of Turkish Revolution I EN 2 0 2 2
CHM103 Chemistry EN 2 2 3 5
FDE141 Chemistry Lab EN 0 2 1 2
MATH113 Mathematics I EN 3 2 4 6
PHYS113 Physics I EN 2 2 3 5
TRD111 Turkish I EN 2 0 2 2
Üniversite Seçmeli 0 0 3 4
Yabancı Dil Seçmeli 0 0 3 4
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA112 Atatürk Principles and The History of Turkish Revolution II EN 2 0 2 2
CMPE152 Computer Programming EN 2 2 3 5
FDE102 Food Engineering Survey EN 1 0 1 3
MATH114 Mathematics II EN 3 2 4 6
PHYS114 Physics II EN 2 2 3 5
TRD112 Turkish II EN 2 0 2 2
Yabancı Dil Seçmeli 0 0 3 4
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
FDE211 Organic Chemistry EN 3 0 3 5
FDE221 Transfer Processes İn Food Systems EN 3 0 3 5
FDE231 Physical Chemistry EN 3 0 3 5
MATH215 Mathematics III EN 2 2 3 6
Fakülte Seçmeli 0 0 3 4
Fakülte Seçmeli 0 0 3 5
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
FDE212 Biology EN 2 2 3 6
FDE232 Thermodynamics EN 3 0 3 7
MATH216 Mathematics IV EN 2 2 3 6
MATH265 Probability & Statistics I EN 3 0 3 5
Bölüm Seçmeli 0 0 2 6
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
FDE321 Transport Phenomena I EN 3 0 3 6
FDE325 Kinetics EN 3 0 3 6
FDE333 Food Chemistry EN 2 2 3 8
Üniversite Seçmeli 0 0 3 4
Yabancı Dil Seçmeli 0 0 3 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
FDE304 Food Quality EN 3 0 3 5
FDE306 Food Legislation EN 2 0 2 5
FDE308 Food Engineering Operations I EN 3 0 3 6
FDE322 Transport Phenomena II EN ☑ FDE321 - Transport Phenomena I 3 0 3 5
FDE324 Process Control EN 2 0 2 4
FDE342 Food Microbiology EN 3 2 4 7
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
BBA222 Entrepreneurship Applications EN 2 0 2 3
FDE425 Food Engineering Operations II EN 3 0 3 6
FDE429 Food Product Development EN 3 0 3 7
FDE455 Modelling & Design of Biological Systems EN 3 0 3 7
FDE497 Food Engineering Design EN 0 2 1 4
Bölüm Seçmeli 0 0 2 5
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
FDE 498 Food Engineering Graduation Project EN 0 4 2 4
Bölüm Seçmeli 0 0 3 5
Bölüm Seçmeli 0 0 3 5
Bölüm Seçmeli 0 0 3 5
Bölüm Seçmeli 0 0 3 5