Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Antropometrinin tanımı ve içeriği |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
2) |
Beslenme durumunun saptanmasında kullanılan antropometrik yöntemler |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
3) |
Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu ve Değerlendirilmesi I |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
3) |
Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu ve Değerlendirilmesi I |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
3) |
Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu ve Değerlendirilmesi I |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
4) |
Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu ve Değerlendirilmesi II |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
5) |
Beden Kütle İndeksi (BKİ) |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
5) |
Beden Kütle İndeksi (BKİ) |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
6) |
Vücut Bileşiminin Saptanması I |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
7) |
Vücut Bileşiminin Saptanması II |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
8) |
Deri Kıvrım Kalınlığının Ölçülmesi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
8) |
Deri Kıvrım Kalınlığının Ölçülmesi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
9) |
Çevre Ölçümleri |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
10) |
Uzunluk ölçümleri |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
11) |
Laboratuar Yöntemlerle Vücut Bileşiminin Saptanması |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
12) |
Biyoelektrik impedans analizi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
13) |
Biyoelektrik impedans analizi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
14) |
Dönem ödevlerinin değerlendirilmesi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
14) |
Dönem ödevlerinin değerlendirilmesi |
Güncel ders izlencesinin takip edilmesi |
Ders Notları / Kitaplar: |
Lohman TG, Roche AF, Martorell R. (Eds): Anthropometric Standardization Reference Manual, Kinetics Books, Champaign, Illinois, 1988.
Gibson RS. Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, Newyork, 1990.
Frisancho AR, Standards: An Interactive Nutritional Reference of Body Size and Body Composition for Children and Adults, University of Michigan Press, 2008. |
Diğer Kaynaklar: |
Lohman TG, Roche AF, Martorell R. (Eds): Anthropometric Standardization Reference Manual, Kinetics Books, Champaign, Illinois, 1988.
Gibson RS. Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, Newyork, 1990.
Frisancho AR, Standards: An Interactive Nutritional Reference of Body Size and Body Composition for Children and Adults, University of Michigan Press, 2008. |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. |
|
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
|
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
|
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
|
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
|