Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Giriş
|
yok |
2) |
Küresel besin zinciri sistemi
|
yok |
3) |
Besin sistemleri için yeni fırsatlar
|
yok |
4) |
Tarım, tarımla ilişkili endüstri ve sürdürebilirlik
|
yok |
5) |
Diyet ve besin tüketimi alışkanlıklarındaki değişimin eğilimleri ve göstergeleri
|
yok |
6) |
Besin zincirinde eklenen değerlerin paylaşımı
|
yok |
7) |
Besin desteğinin sağlanmasında yeni eğilimler
|
yok |
8) |
Küresel ısınmanın etkileri besin sürdürülebilirliğine etkileri
|
yok |
9) |
Dünya besin üretiminde çevresel ayak izi sistemi
|
yok |
10) |
Kayıplar ve artıklar
|
yok |
11) |
Uluslararası ticaret, fiyat politikası, ve sürdürülebilirlik için standartlar
|
yok |
12) |
Besin sürdürülebilirliğinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler
|
yok |
13) |
Proje sunumu
|
yok |
14) |
Final Sınavı
|
yok |
Ders Notları / Kitaplar: |
1. Esnouf C., Russel M., Bricas N., Food System Sustainability. Cambridge University Press, 2013
2. Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009
3. Barbosa-Canovas G.V., Mortimer A., Lineback A., Spiess W., Buckle K., Colonna P. Global Issues in Food Science and Technology. Academic Press, 2009
4. FAO. The State of Food Insecurity in the World: 2011. Rome, 2011. Food and Agriculture Organization of the United Nations
5. FAO. "Managing Systems at Risk". The State of the World's Land and Water Resources for Food and Agriculture (SOLAW). Retrieved 4 June 2012 from http://www.fao.org/nr/solaw/en/. |
Diğer Kaynaklar: |
1. Esnouf C., Russel M., Bricas N., Food System Sustainability. Cambridge University Press, 2013
2. Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009
3. Barbosa-Canovas G.V., Mortimer A., Lineback A., Spiess W., Buckle K., Colonna P. Global Issues in Food Science and Technology. Academic Press, 2009
4. FAO. The State of Food Insecurity in the World: 2011. Rome, 2011. Food and Agriculture Organization of the United Nations
5. FAO. ?Managing Systems at Risk?. The State of the World's Land and Water Resources for Food and Agriculture (SOLAW). Retrieved 4 June 2012 from http://www.fao.org/nr/solaw/en/. |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiye sahiptir. |
|
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
|
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
|
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
|
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
|